OVO JE NAJNIŽI ČOVEK (20) NA SVETU! Šokiraćete se kada čujete koliko je "visok", a zbog jedne stvari zaslužuje OGROMNO poštovanje!

Autor: N.J.

Lifestyle

17.12.2022

16:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Upisan je u Ginisovu knjigu rekorda kao najniži čovek na svetu.

OVO JE NAJNIŽI ČOVEK (20) NA SVETU! Šokiraćete se kada čujete koliko je "visok", a zbog jedne stvari zaslužuje OGROMNO poštovanje!

Foto: YouTube/Printscreen

Afšin Ismail Gaderzadeh (20) dolazi iz Irana i proglašen je najnižim čovekom na svetu. Kao što smo napomenuli on je upisan u Ginisovu knjigu rekoda, a pre njega kao najniži čovek bio je upisan Edvard Ninju Ernandez iz Kolumbije koji je visok 72, 1 centimentar. Ovo vam zapravo nagoveštava da je Afšin niži od 70 centimetara. Što znači da je njegova "visina" neverovatnih 65, 2 centimetra.

Afšin je rođen u udaljenom selu u okrugu Bukan i nije imao nimalo lak život. Kuća u kojoj živi je skromna – i iako njegova porodica naporno radi, ponekad im je teško da  prikupe dovoljno sredstava za troškove života, lekove i lečenje koje mora da prati, prenosi "Dejli star".

- Samo razmišljanje o tome da budem deo Ginisovih svetskih rekorda je kao san. Ponekad se borim da poverujem u to. Kao da se sledeći dan probudite i ceo svet sada zna ko ste. To je čarobno - rekao je on i dodao da mu je san da pomogne roditeljima.

Foto: YouTube/Printscreen

Najniži čovek na svetu deluje optimistično i nasmejano

- Ovo globalno priznanje moglo bi pomoći da ostvarim svoj san - kaže.

On nije mogao da ide u školu, zbog čega je nedavno bio oduševljen kada je naučio da napiše svoje ime. Takođe, zadovoljan je jer je dobio telefon od prijatelja, što mu je omogućilo veću povezanost sa ljudima.

- Uopšteno govoreći, telefoni su teški za dugotrajnu upotrebu, ali ipak uspevam - rekao je.

 Za ovog momka kažu da je otvoren i ljubazan zbog čega je omiljen među meštanima sela. Ponaša se kao da može sve i za njega nema prepreka. On je inače veoma optimističan, pa se čak i našalio na svoj račun:

- Znam ko je najviši čovek na svetu. Možda stanem u njegove dlanove - rekao je Afšin dok hrabro ide ka svojim snovima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading