KADA NOSITE TELEFON U WC KOLIKO DUGO OSTAJETE? Lekari ističu - Ovo je granica sve preko toga može da izazove BAKTERIJE I INFEKCIJE!

Autor:

Lifestyle

07.12.2022

18:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jeste li znali kako telefon indirektno utiče na vaše zdravlje?

KADA NOSITE TELEFON U WC KOLIKO DUGO OSTAJETE? Lekari ističu - Ovo je granica sve preko toga može da izazove BAKTERIJE I INFEKCIJE!

Foto: pixabay.com

Naravno, postoje očigledniji nehigijenski razlozi, ali sedenje na WC šolji i listanje društvenih mreža takođe može oštetiti vaše zdravlje. Svaki dan trošimo sate na slanje poruka, telefoniranje ili praćenje objava na društvenim mrežama. Oni su kao deo nas  nosimo ih čak i na mesta na koja ne bismo smeli ili bar ne bi trebalo, kao kad je reč o toaletu. Mnogi ni tada ne mogu da se odvoje od svog "prijatelja" zbog čega kuckaju poruke i dopsuju se čak i kada su na wc šolji.

Ne poričite, telefon nosite u kupatilo!

Osim što rizikujete da vam telefon padne u odvod, postoje i druge opasnosti, to je da se izlažete većem riziku od bolesti i infekcije, prenosi "Dejli star".

Foto: pexels.com

Žena se ne odvaja od telefona ni u krevetu

Prema stručnjacima koji su razgovarali s Vašington Postom, položaj u kom obavljate nuždu vrši pritisak na vene oko vašeg anusa, što može dovesti do hemoroida. Odnosno, prema stručnjacima koji su se bavili ovom temom, provođenje u toaletu više od 15 minuta dnevno stvara, može da dovede do pojave hemoroida, što verovatno ne želite, prenosi "Mondo".

Dakle, prevlačenje i listanje na telefonu, dok obavljate svoj "posao" moglo bi da rezultira mnogo boli i svrbeža dole.

Drugi rizik od ometanja kada ste u WC - u može biti ometanje vaših prirodnih kontrakcija koje pomažu da imate nuždu. 

Osim toga, nemojmo zaboraviti na bacile i nehigijensku stranu držanja telefona tako blizu WC - a. Ruke biste (trebali) prati nakon svake pauze u kupatilu, ali kada ste poslednji put očistili svoje uređaje? Pozato je koliko su telefoni prljavi, stoga je preporučljivo da maske od telefona čistite što češće jer su u stalnom kontaktu sa vama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading