INTIMNI ODNOSI U POSTU: Da ili ne?

Autor:

Lifestyle

10.11.2022

18:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Često se ljudi pitaju isto: Da li su intimni odnosi dozvoljeni tokom posta?

INTIMNI ODNOSI U POSTU: Da ili ne?

Foto: Izvor: Unsplash/Womanizer Toys

Možda ovo pitanje deluje neprimereno, ali postoji mnogo pitanja koja zanimaju ljude šta je dozvoljeno u postu, a šta ne. Osim što bi trebalo da se uzdržavate od jela i pića, navodi se da bi za vreme postala trebalo da se uzdržite i od intimnih odnosa. Pa, da li je to zaista tako?

Uzdržavanje od intimnih odnosa je preporučljivo

- Kao takvog, ne treba ga skrnaviti telesnim pohotama, ako je ikako moguće, dok se spremamo za primanje svetinje kroz pričešće - navode sveštenici.

Foto: Shutterstock

Meso i salata

- Post pored telesne, ima i duhovnu komponentu, vernici bi trebalo da se suzdrže od ružnih misli, loših dela, a posvete molitvi, pokajanju i dobročinstvu. Sveti Jovan je veoma slikovito opisao smisao četrdesetodnevnog posta. Ne samo da postiš stomakom, već i očima i sluhom, rukama i nogama i svim udovima tela. Ruke neka se uzdržavaju krađe, noge neka poste tako što neće hodati putevima greha. Kakva nam je korist ako ne jedemo meso i ribu, a ujedemo svoje bliznje? - prenosi kanal "Samo najbitnije" na Jutjubu.

- Uzdržavanje od svih telesnih zadovoljstava uzima se kao osnovna mera ponašanja tokom posta, zato ostavlja prostor vernicima da prema svojim rešenjima određuju od čega bi sve trebalo da se uzdržavaju - pričaju oni dalje.

Post pomaže ljudskom organizmu. Osim u verskom smislu, post je dobar i za vaše telo. Mnogi post koriste kao vrstu dijete koja prema mišljenju nekih pomaže u regulisanju telesne težine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading