NA PRVI POGLED ĆETE SE ZGROZITI! Doktori ovako leče opekotine, pacijenti oduševljeni! (FOTO)

Autor: N. J.

Lifestyle

10.10.2022

14:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neki doktori leče opekotine ribljom kožom.

NA PRVI POGLED ĆETE SE ZGROZITI! Doktori ovako leče opekotine, pacijenti oduševljeni! (FOTO)

Foto: Izvor: Printscreen/ Twitter/ wowinteresting8

Brazilski naučnici sve češće leče opekotine ribljom kožu i ta tehnika je očigledno postala popularna jer daje rezultat. Koristeći ovu metodu ublažavaju se bolovi pacijenta, ali i smanjuju troškovi u bolnici.

Očišćenu kožu ribe, lekari čuvaju u frižideru i ona može da se koristi naredne dve godine. Sam proces počinje odstranjivanjem sitne krljušti, mišića i toksina, nakon toga se koža razvlači i tek onda stavlja u plastične vreće, a onda u  frižider.

Postoje tri vrste masnih kiselina, a riblje ulje sadrži dve, od toga je jedno zaduženo za rad mozga, a drugo štiti kožu. Ako imate dovoljno druge vrste ribljeg ulja, ona možete da sprečite oštećenja od Sunca, prema istraživanjima.

Republika

Foto: Izvor: Printscreen/ Twitter/ wowinteresting8

Riblja koža - lečenje opekotina

Plastični hirurg koji je osmislio lečenje opekotina ribljom kožom zove se Edmar Masijel. On otkriva šta je važno kod ovakvog tretmana.

Tilapijina koža se pokazala značajno boljom od uobičajenih terapija u ublažavanju i isceljivanju teških opekotina - priča on.

Foto: Izvor: Printscreen/ Twitter/ wowinteresting8

Noga u zavoju

"Kako se leče kada imaju te rane?", "Neverovatna tehnika za zaceljivanja rana od opekotina", "Nadam se da će ovu metodu početi da rade u Grčkoj", pisali su neki korisnici Tvitera.

Foto: Izvor: Printscreen/ Twitter/ wowinteresting8

Skidanje zavoja

Sa druge strane, riba je bitna i u ishrani, i zato je dobro za vas da je jedete dva puta nedeljno, posebno masnu ribu poput lososa, jezerske pastrmke ili sardine, koje su bogate omega-3 masnim kiselinama. 

Najzdravije ribe

U neke od zdravijih vrsta riba spada i losos, sardine, som, inćuni, pastrmke, oslić. Takođe, ako jedete ribu u preporučenoj dozi možete sprečiti nastanak dijabetesa i bolesti srca.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading