POZNATO STANJE TRUDNICE KOJA SE ZAPALILA KOD ČAČKA! Doktorka otkrila i da li je beba ugrožena!

Autor:

Hronika

16.09.2022

12:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trudnica iz Čačka (31) koja se danas zapalila stigla je u UKC Kragujevac i nije životno ugrožena, potvrdila je prof. dr Aleksandra Dimitrijević, rukovodilac Klinike za ginekoligiju i akušerstvo UKC Kragujevac.

POZNATO STANJE TRUDNICE KOJA SE ZAPALILA KOD ČAČKA! Doktorka otkrila i da li je beba ugrožena!

Foto: Printskrin/Youtube/Republika

Hitna pomoć na terenu

Trudnica je trenutno u dobrem opštem stanju, vitalni parametri su joj dobri. Trudnoća je uredna, što znači da ne mora prevremeni porođaj. Beba za sada nije ugrožena. Nemamo dokumentaciju o prethodnim pregledima iz aktuelne trudnoće, tako da procenu gestacije ne možemo baš precizno da izvršimo. Na osnovu sadašnjeg ultrazvučnog pregleda, a i po nekim pokazateljima, smatramo da se radi o terminskoj trudnoći, tj. da je u devetom mesecu – kaže prof. Dimitrijević.

Doktorka Dimitrijević dodala je da trudnica ima opekotine i da je odmah konsultovan i plastični hirurg.

Procena je da je zahvaćenosti tela opekotinama otprilike 12 odsto od ukupne površine. Biće pod nadzorom plastičnog hirurga. Trenutno čekamo psihijatra da dođe u konsuiltaciju, za sada nemamo procenu njenog psihičkog sttanja – navela je prof. dr Dimitrijević i dodala da nemaju dokumentaciju o njenim trudnoćama od ranije, već samo znaju da je ovo četvrta trudnoća po redu.

Trudnica se zapalila u selu u okolini Čačka, a inače je njeno prebivalište prijavljeno u Vrnjačkoj Banji, prenosi Kurir.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading