OVO JE DRUGA BEBA KOJA NAM JE UMRLA: Tragična sudbina majke dečaka koji je stradao u požaru! BOLNE REČI KIDAJU DUŠU! (FOTO, VIDEO)

Autor: S. Stepanović - M. Žilović

Hronika

04.10.2022

09:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sin mi se gušio dva sata jer je otac otišao da pije u kafanu! Ovako za Srpski telegraf, kroz suze, priča očajna majka dvogodišnjeg Rastislava, koji je u nedelju pre podne preminuo usled gušenja ugljen-monoksidom u kući u Bačkom Petrovcu.

Neutešna Miroslava Medovarska kaže da je njen bivši suprug Rastislav Pucovski (38) dečaka ostavio samog u kući, a da je do nesreće došlo kada je filter iz aspiratora pao na ringlu, na kojoj se kuvao ručak, pa je tada dim ispunio celu kuću i mališanu, koji je bio u krevecu, nije bilo spasa.

Mali Rastislav dobio je ime po ocu, s kojim je i živeo, kao i dvojicom braće od pet i sedam godina jer je sud nakon rastanka njegovih roditelja starateljstvo dodelio ocu.

Tragičnog dana mališan je bio u kući samo s ocem, koji je u devet sati, prema rečima njegove majke Miroslave, otišao u obližnju kafanu.

Foto: ST/Nemanja Pančić

Kuća u kojoj je sa ocem živeo dečak

Otišao je tamo da pije, a šporet na kojem je kuvao ručak nije isključio. Tada je taj filter iz aspiratora pao na ringlu i počeo da se topi, a dim se raširio po celoj kući. Dete se gušilo dva sata, dok se on opijao. Čula sam samo da je tetki poslao poruku: "Dete je samo, obiđi ga." Ona je tada bila u ambulanti s našim najstarijim sinom na ušivanju glave jer se povredio na maratonu. Kada je stigla u kuću mog bivšeg, zatekla je mog sina u krevecu bez svesti i pozvala je sve hitne službe, ali je preminuo čim je stigao u KC Vojvodine - navodi Miroslava plačući.

Nesrećna devojka, slomljena od bola, kaže da je tragičnu vest čula baš od bivšeg supruga.

Prvo me je pozvao i, mrtav hladan, rekao: "Hej, mislim da nam je dete mrtvo, ugušilo se." Nakon toga me je opet zvao i saopštio: "Dođi ovamo, dete nam je u bolnici." Kada sam došla, videla sam ga u hodniku kako se šeta, kao da se ništa nije desilo. Kažu da je bio pod dejstvom marihuane i alkohola. Ovo je drugo dete koje nam je umrlo. Prvo je preminulo na porođaju 2014. iako je sve bilo u redu tokom trudnoće, ali me je on maltretirao i terao da cepam drva trudna - svedoči Miroslava.

Republika

Foto: ST/Nemanja Pančić

Miroslava Medovarska, majka nastradalog dečaka

Kako dalje kaže, s Rastislavom je živela u skladnoj zajednici sve do smrti prve bebe, a posle toga je počeo pakao.

Često me je tukao, ali je imao neku vezu u policiji, pa nisam mogla da ga prijavim. Čula sam da je takav bio i u prvom braku, ali i da je tukao i prvog sina, koji sad ima 17 godina i to dok je bio beba. Kada smo posle smrti prve bebe dobili drugog sina, naterao me je na DNK test jer ga je majka ubedila da mališan nije njegov jer je plavokos, ali test to nije potvrdio. Problemi s pićem i narkoticima su bili toliki da je svakog vikenda dovodio društvo u kuću i terao me da čistim njihove povraćke kada preteraju s alkoholom - opisuje Miroslava u očaju.

Stradali dečak biće sahranjen danas, a Rastislav je uhapšen u nedelju, nekoliko sati nakon smrti sina, zbog krivičnog dela napuštanje i zlostavljanje maloletnog lica i određen mu je pritvor, a preti mu do tri godine zatvora.

Prema našim informacijama, ranije je hapšen zbog vožnje u alkoholisanom stanju i bez vozačke dozvole.

Deca ne znaju da im je brat preminuo

Majka tragično preminulog dečaka tvrdi da je na loš odnos sa suprugom uticala njegova tetka, koja je na svaki način pokušavala da ih rastavi.

- Tetka pravi dodatni razdor među nama. Ona mu pomaže vezama da, pored svega lošeg što čini prema deci, ona budu s njim. Prekjuče, kada se ovo desilo, odmah je odvela naša dva deteta kod sebe kući i nije mi dozvolila da ih vidim i čujem. Mislim da ne znaju da im je brat preminuo - priča neutešna majka.

Boriću se za starateljstvo

Uprkos tvrdnjama majke da otac dece koristi narkotike i alkohol, deca mu nisu bila oduzeta.

- Centar za socijalni rad nije obilazio decu, kao što treba, a veze koje ima s policijom i ovom ustanovom doveli su do toga da dete nastavi život s njim - priča Miroslava i dodaje:

- Posle svega, ja ću se boriti da dobijem starateljstvo nad decom jer će, kako sam čula, Rastislav biti u zatvoru. Kod mene su sva deca morala da imaju odvojene krevete, tako su zahtevali iz socijalnog, što sam i obezbedila, a kod njega su deca spavala i s tetkom i s babom, nije bilo bitno da se to ispoštuje - priča nesrećna žena.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading