OVE TRI STVARI NIKAKO NE SMETE ČUVATI ISPOD SUDOPERE! Većina to radi, a veoma je opasno!

Autor:

Lifestyle

03.02.2022

22:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Većina mojih klijenata ima jednu zajedničku stvar, a to je da imaju previše stvari u svom domu, rekla je profesionalna organizatorka prostora i osnivačica organizacije "VIrginia’s Easy Living Solutions“ Džini Andervud.

OVE TRI STVARI NIKAKO NE SMETE ČUVATI ISPOD SUDOPERE! Većina to radi, a veoma je opasno!

Foto: pixabay.com

Dobro mesto za početak čišćenja i organizacije je ormarić ispod sudopere. Mali je i zato je jedan od najviše pretrpanih prostora za odlaganje u domaćinstvu.

Andervud savetuje da tamo držite samo ono što se koristi u kuhinji, a da izbacite sredstva za čišćenje, krpe za prašinu i slično…

Evo šta ne treba skladištiti u prostoru ispod sudopere:

Opasne hemikalije

Snažna sredstva za čišćenje poput izbeljivača trebalo bi da budu na sigurnijem mestu, u podrumu ili negde gde neće biti na dohvat ruke deci, savetuje Džini.

Zapaljive proizvode

Razređivači, sredstva za poliranje, boje i lakovi i neka sredstva za čišćenje mogu se u određenim uslovima spontano zapaliti, a to se najčešće dešava sa nauljenim krpama nakon što ih koristimo npr. za nanošenje laka za nameštaj.

Kuhinjske krpe i papirnate vrećice

Ti predmeti ne idu pod sudopere, jer ih voda može uništiti, pa ih radije spremite u neki kuhinjski ormarić ili neko slično mesto, prenosi Krstarica.

Šta je dobro držati ​​ispod sudopere

  • Upijajuća prostirka

Razmislite i o tome da na dno postavite prostirku koja može da upije vodu koja curi iz sudopere. To će zaštititi drvo ormarića i sprečiti stvaranje buđi, kaže dizajner enterijera Dejvid Šinder, prenosi večernji.hr.

  • Mali aparat za gašenje požara

Iako je retko potreban, bolje je uvek ga imati pri ruci i znati da je ispravan, prenosi Real Simple.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading