NIKAKO IH NE PERITE NA TAJ NAČIN: Mašina za sudove će vam uništiti ove predmete

Autor:

Lifestyle

17.01.2022

09:31

Mnogi od nas, teško bi uspeli bez mašine za posuđe. Naravno, preživeli bismo, ali uvek je lakše suđe staviti u mašinu da se samo pere.

NIKAKO IH NE PERITE NA TAJ NAČIN: Mašina za sudove će vam uništiti ove predmete

pixabay.com

Iako je mašina za sudove savršena za većinu svakodnevnih predmeta, njena visoka temperatura vode može izazvati probleme na određenim kuhinjskim predmetima. 

Drveni pribor

Daskama za rezanje, drvenim kašikama i noževima s drvenom ručkom nije mesto u mašini za sudove, prenosi Večernji.hr. Vruća voda može ga iskriviti, deterdžent ga može izgrebati, a ciklus sušenja može slomiti. Umesto toga, jednostavno ga operite ručno u toploj vodi sa sapunom i odmah osušite.

Kristal ili ručno obojene šoljice

Ručno oslikani dizajni, zlatni filigrani i površina koja se lako kida ne odgovaraju teškim uslovima u mašini za sudove. Isto tako, olovni oksid u kristalnim čašama za vino i šampanjac oštetiće lužina u deterdžentu za mašinu, ostavljajući na njihovoj nekad svetlucavoj površini mutni talog.

Noževi

Dok će osnovni noževi za večeru dobro izdržati u mašini, noževi za odreske i oštri noževi za pripremu hrane neće. Abrazivnost deterdženta otupiće oštrice noževa. Dodatno, vruća voda olabavi ručke i s vremenom uzrokuje rđu.

Rende

Baš kao i kod oštrih noževa, deseci sićušnih oštrica s vremenom mogu otupiti u mašini. Drugo, male rupice zarobljavaju čestice hrane koje čak ni mlaz vode u mašini možda neće moći očistiti.

Plastične posude

Plastika nekih posuda jednostavno je pretanka i meka da bi izdržala toplinu u mašini za sudove - mnoge će se otopiti ili iskriviti. Iako se mnoge plastične činije i tanjiri mogu prati u mašini, gotovo je sigurno da će postati hrapavi i ogrebati se tokom mnogih pranja.

Komentari (0)

Loading