ŠOKANTNO! Evo šta će se dogoditi ako istu odeću nosite dva dana zaredom!

Autor:

Lifestyle

16.01.2022

09:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sigurno vam se nekada desilo da dva dana zaredom obučete istu garderobu.

ŠOKANTNO! Evo šta će se dogoditi ako istu odeću nosite dva dana zaredom!

Foto: printscreen

Mnogi se pitaju da li treba nositi istu odeću više dana.

Test "čistoće“ obavljamo po mirisu – ako se ne oseća, može još da se nosi. Međutim, to nije dobra logika. Stručnjaci kažu da ne samo da nije poželjno, već je na neki način i opasno nositi istu odeću dva dana zaredom.

Prljava odeća sakuplja znoj i bakterije, koje se prenose na kožu i začepljuju pore. Znoj u kombinaciji sa mrtvim ćelijama kože može da izazove iritaciju, pojavu akni i to po celom telu, ne samo leđima – na butinama, pa čak i zadnjici.

Loš miris

Znojenje je potpuno prirodno ako ste tokom dana bili aktivniji. U ovom vlažnom okruženju gljivice i bakterije imaju tendenciju da se razmnožavaju, što često dovodi do neprijatnih mirisa.

Infekcija

Većina bakterija koje žive na odeći su naše sopstvene i ako su u „normalnoj“ količini, one ne prave problem. Međutim, kada počnu rapidno da se razmnožavaju, kao što je to slučaj kada je telo vlažno i u konstatnom kontaku sa odećom koja ih sadrži, infekcija je neminovna, kažu lekari, prenosi Informer.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Tamara

20.01.2022 14:14

Joj ne lupajte molim vas. Do pre tridesetak godina ljudi su se kupali i presvlačili jednom nedeljno. Deca su po celu sedmicu nosila istu odeću, a bogme ima ih i sada i to, verovali ili ne, baš u imućnijim porodicama. Posvedočiće vam svaka vaspitačica iz vrtića.

Odgovori 15 0