BUDITE NA OPREZU: Ovi Tik-tok trikovi za čišćenje mogu biti izuzetno OPASNI! (VIDEO)

Autor:

Lifestyle

08.11.2021

15:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Od kako je na platformi formirana "CleanTok" zajednica, TikTok je postao utočište za one koji vole da čiste ili da gledaju druge ljude koji dele videozapise domova očišćenih do savršenstva.

Republika

Foto: pixabay.com

Čišćenje, ilustracija

Čišćenje na TikToku je postalo toliko popularno da bi uskoro moglo da zameni Google u traženju saveta za čišćenje, prenose mediji.

Ali nije sve u ovoj zajednici TikToka baš korisno - platforma je puna trikova za čišćenje ljudi koji nisu stručnjaci, a s tim dolaze i problemi. Neki od saveta za čišćenje na mreži su potencijalno opasni.

Pazite na zapaljive proizvode

Jedan od trikova tiče se čišćenja radijatora ima 4 miliona pregleda. Tutorial koji je nedavno postao popularan uključuje korištenje osveživača vazduha u limenci za uklanjanje prašine zarobljene unutar rešetki na radijatoru. Ideja je da, na kraju, prašina padne na pod, gde se može obrisati.

Ali stručnjaci su upozorili da ovaj trik za čišćenje radijatora može prouzrokovati eksplozije i ozbiljne povrede jer se proizvod sastoji od zapaljivih komponenti, a radijatori su vrući. Na bocama koje su pod pritiskom često piše da se proizvod ne sme koristiti na vrućim površinama.

 

 

Sipanje sredstava za dezinfekciju u sudoperu

Jedna od korisnica TikToka podelila je trik u kojem u slivnik sipa sredstvo za dezinfekciju i zaliva ga kipućom vodom.

Međutim, kombinacija vrele vode i sredstva za dezinfekciju nije ispitana pa stručnjaci savetuju oprez, Toplota može izazvati otpuštanje sastojaka iz hemijksih sredstava, što može biti štetno ako se udahne.

Ne mešajte štetne hemikalije

Postoji puno TikTok video-snimaka koji preporučuju da sami napravite proizvode za čišćenje kod kuće koristeći različite sastojke. Ovo nikako ne biste trebali da radite. Mešanjem različitih hemikalija mogu se stvoriti jaki proizvodi za čišćenje, ali ne zaboravite na zdravlje. Oni mogu izazvati opekotine i druge zdravstvene probleme.

Ipak, najbolje je držati se proverenih proizvoda i koristiti ih prema uputstvu za upotrebu, prenosi Krstarica.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading