IZABERITE IDEALAN DOM POMOĆU FENG-ŠUIJA: Lokacija i okruženje nekretnina su bitni jer od njih zavisi energija stana!

Autor:

Lifestyle

10.06.2021

16:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Proverite da li životni prostor koji želite da kupite dobija dobru energiju iz okruženja, da li ima čiste okolne ulice, dobre komšije...

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Svi znamo da kupovina životnog prostora nije jednostavna i da je veoma teško doneti odluku. Kako prepoznati idealnu lokaciju zgrade u gradskom okruženju? Šta može povoljno uticati na naš život u stanu ili kući, a šta može da nam stvara poteškoće? Na ova i mnoga druga pitanja odgovore možete naći u drevnoj kineskoj filozofiji.

Tetka Saveta vam u nastavku prenosi savete feng-šui stručnjaka koji će vam pomoći da izaberete idealan dom za svoju porodicu.

Idealna gradska lokacija

Važan korak, prema feng-šui stručnjacima, jeste analiza okruženja zgrade. Naime, kada zdanja u okruženju svojim elementom podržavaju zgradu u kojoj se nalazi stan koji vas zanima, onda je to za vas povoljno. Ukoliko se veliko drveće, bandere, zid ili ivica susedne građevine nalaze ispred samog ulaza, blokiraće či (dobru energiju) i kreirati ša či (lošu energiju) i ovakva zgrada neće biti povoljna po vas. Pošto su principi uvek isti, idealna lokacija za vaš stan je u zdanju koje sa zadnje i leve strane ima više zgrade, a s desne i prednje niže. Kada treba da se odlučite između više zgrada, odaberite onu koja s prednje strane ima prostran otvoren prostor.

Šta treba izbegavati

Od zgrada koje treba izbegavati na prvom mestu je ona do koje se dolazi prolaskom kroz dug uzan prolaz zato što to slabi či na putu do stana. Zdanje stisnuto između dva druga zdanja takođe ima nedostatak energije, kao i ono u neposrednoj blizini tramvajske ili trolejbuske stanice. Takođe, pre nego što se odlučite za kupovinu stana, stanite na ulaz zgrade i pogledajte ka spolja.

Ukoliko vidite bilo koji znak mrtve energije (osušeno drveće, groblje, napuštena zdanja) ili tzv. otrovne strele koje idu pravo ka ulazu, najbolje je da takvo zdanje preskočite. Obavezno proverite i vidik iz stana koji vas je zainteresovao. Ukoliko primetite da vam je pogled kroz prozor blokiran nekom od "otrovnih strela", dobro razmislite pre donošenja konačne odluke.

Analizirajte okolinu

Pre kupovine dobro analizirajte okruženje objekta koji vas interesuje. Značajno je da prepoznate ša či jer on može smanjiti povoljnost oblasti. Isto tako, ša u nepovoljnoj oblasti postaje veoma destruktivna.

Pošto su putevi provodnici dobre energije, birajte zgradu u ulici u kojoj je saobraćaj umeren i spor jer oni sprovode povoljnu energiju šeng či. Nasuprot tome, prometne i bučne ulice sprovode nepovoljnu ša či. "Otrovne strele" formiraju i kablovi, bandere, pravi putevi, T raskrsnice, oštre strukture, oštre ivice zgrada... Sve ovo ozbiljno može naškoditi stanarima zgrade ka kojoj se pružaju. I glavni ulaz prema kom ide loša energija može uzrokovati nesreće, bolesti, finansijski lošu sreću...

Izaberite stan

Nakon što ste se uverili da su lokacija i okruženje povoljni, proverite energiju samog životnog prostora.

Evo o čemu treba da vodite računa... Ulazna vrata su veoma važna u feng-šuiju jer kroz njih kuća dobija energiju. Stručnjaci drevne kineske filozofije savetuju da proverite u kom pravcu je životni prostor okrenut da biste videli uklapa li se u jedan od srećnih feng-šui pravaca. Obavezno pogledajte sve elemente jakih feng-šui ulaznih vrata - njihovu veličinu i proporciju u odnosu na ostatak životnog prostora, kao i putanju. Ukoliko ne planirate renoviranje kuće ili stana koji kupujete, trebalo bi da izbegavate vrata koja se nalaze jedna naspram drugih. Naime, ovakav raspored vrata nije dobar jer stvara jak protok dobre energije - či, što znači brz gubitak iste. Takođe, obratite pažnju šta je to što ste prvo videli prilikom razgledanja potencijalnog stana ili kuće. Ako su nasuprot vrata stepenice, zid ili druga vrata, u pitanju je loš feng-šui. Najbolje bi bilo kada bi ulazna vrata gledala na veliki prozor.

Prilikom razgledanja raspitajte se o prethodnim vlasnicima ili ljudima koji su tu živeli. Smrt koja se dogodila u kući ili prethodni vlasnici koji nisu uspeli u svojim nastojanjima može značiti slab protok energije u tom domu. Takođe, budite oprezni ako postoje kuće ili zgrade u komšiluku u lošem stanju jer to može pokazati nedostatak pozitivne energije.

Ipak, feng-šui stručnjaci napominju da, ukoliko ne možete da izbegnete kupovinu stana u kom energija nije najbolja ili okruženje i lokacija imaju lošu či, uglavnom postoje feng-šui lekovi kojima ćete je eliminisati i uspostaviti balans i harmoniju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading