5 JEFTINIH NAČINA DA SE REŠITE NEPRIJATNOG MIRISA IZ FRIŽIDERA: Super trikovi iskusnih domaćica!

Autor:

Lifestyle

01.06.2021

18:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Otvorili ste frižider, a odande je izašao neprijatan miris? Ne brinite, postoji način da ga se rešite. Zapravo, više njih i svi su jeftini i jednostavni.

Foto: Photo by Daria Shevtsova from Pexels
Foto: Ilustracija

Uz ove brze i jednostavne trikove neprijatni miris iz frižidera postaće prošlost:

Prašak za pecivo 

Brz i jednostavan način na koji se možete rešiti mirisa iz frižidera je korišćenje praška za pecivo. Možete da ga stavite na manje komade papira za pečenje i postaviti na sve police. Uspeh je zagarantovan. Međutim, prašak za pecivo biće podjednako delotvoran ukoliko otvorenu kesicu ostavite u frižideru. 

Sirće 

Odličan neutralizator neprijatnih mirisa je i sirće. Malo sirćeta stavite u čašu i stavite u frižider. Osim za uklanjanje mirisa sirće može biti i odličan prirodni čistač frižidera ukoliko ga pomešate sa malo vode. 

Dodatni savet

Frižider možete 'obojiti' i mirisom limuna ili narandže. Komadić vate natopljen eteričnim uljem citrusa vašem će frižideru dati osvežavajući miris. Jače pak mirise poput lavande poželjno je izbegavati jer bi se mogli uvući u hranu.  

Ovas 

Blagotvorna svojstva ovasa ne prestaju nakon doručka. Naime, ova žitarica može da posluži i za uklanjanje neprijatnih mirisa. Činijicu ovasa stavite u frižider i pustite da deluje.

Mlevena kafa 

Suvu svežu kafu stavite u niske posudice i postavite na svaku policu u frižideru. Kafa naime, preuzima mirise iz frižidera, a nakon nekoliko dana frižider bi trebalo da bude potpuno svež.

Novinski papir 

I obične novine poslužiće odlično za ovu svrhu. Zgužvani novinski papir postavite na sve police u frižideru i pustite da 'odradi' posao umesto vas, piše portal Zadovoljna. Suvi papir delotvorno će upiti sve neprijatne mirise. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading