USPORITE OPAKU BOLEST: Ruski narodni lekovi za lečenje LUPUSA

Autor:

Lifestyle

29.04.2021

08:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lupus je ozbiljna autoimuna bolest koja zahteva dugotrajno lečenje. Narodnim lekovima možete pojačati efekte farmakoterapije koje je propisao lekar. Najbolje je da zajedno sa lekarom odaberete lekovite formulacije koje će usporiti razvoj bolesti i smanjiti njene manifestacije.

RepublikaFoto: pexels.com
Foto: Ilustracija

* Tinktura od sibirskog ženšena

Da biste pripremili tinkturu, u staklenu bocu ili teglu sipajte 100 g usitnjenog korena sibirskog ženšena i prelijte s pola litre votke. Zatvorite i ostavite na tamnom mestu i sobnoj temperaturi najmanje sedam dana. Uzimajte po pola kašičice od dva do tri puta dnevno. Kura traje mesec dana. Ova tinktura poboljšava rad nadbubrežnih žlezda i smanjuje manifestacije lupusa reumatske prirode. Nemojte koristiti ovu tinkturu ako imate povišeni krvni pritisak ili patite od hronične nesanice.

* Čaj od imele

Prilično efikasan narodni lek za lečenje eritematoznog lupusa je čaj od imele koja se skuplja sa drveta breze. Lišće imele se opere, osuši, sipa u staklenu posudu i čuva na tamnom mestu. Dve kašičice lišća prelijte čašom ključale vode, pustite da ključa ne više od minuta i ostavite poklopljeno da odstoji oko pola sata. Podelite u tri doze i pijte tokom dana. Postupak ponavljajte svakodnevno tokom mesec dana.

RepublikaFoto: youtube.com/printskrtin
Koren vrbe

* Lek od mladog korena vrbe

Mlado korenje vrbe se opere i osuši u rerni na umerenoj temperaturi, a zatim samelje. Kašiku mlevenog korena prelijte čašom ključale vode, kuvajte manje od minut i ostavite da odstoji poklopljeno osam sati. Uzimajte po kašiku ovog leka ujutro i uveče. Lečenje traje mesec dana.

* Melem od brezovih pupoljaka za kožu obolelu od lupusa

Da biste pripremili melem, pomešajte čašu smrvljenih brezovih pupoljaka sa pola kilograma sveže svinjske masti. Nedelju dana, svakodnevno, posudu s lekom držite u rerni na niskoj temperaturi oko tri sata. Nakon toga možete koristiti melem tako što ćete mazati obolela mesta na koži. Ovaj melem se, takođe, može uzimati oralno pre obroka rastvaranjem u 100 ml toplog mleka.

* Melem od estragona

Dobar spoljni tretman kože obolele od lupusa je mast na bazi biljke estragon. Priprema se na sledeći način: sveža svinjska mast se istopi na niskoj temperaturi i u nju se stavlja suvi estragon. Na 500 g svinjske masti stavlja se 100 g estragona. Smeša se drži u rerni na niskoj temperaturi od pet do šest sati, nakon čega se procedi, ohladi i stavi u frižider. Obolelu kožu mažite od tri-četiri puta dnevno u periodu od dva do tri meseca.

RepublikaFoto: youtube.com/printskrtin
Kantarion

* Ulje od kantariona protiv lupusa

Trebaće vam dve kašike sušenog cveća i lišća kantariona i čaša maslinovog ili suncokretovog ulja, kojom ćete preliti biljku. Lek čuvajte u zatvorenoj posudi na hladnom mestu od dve do tri nedelje i svakodnevno malo protresite. Ulje nanosite na pogođena područja kože ujutru i pre spavanja.

* Biljni čaj za zglobove pogođene lupusom

Za njegovu pripremu biće vam potrebne 100 g sušenih plodova višnje, 20 g korena peršuna i dve kašike cvetova crne zove. Navedene sastojke prelijte litrom vrele vode, a zatim stavite na laganu vatru dok ne proključa. Kada se tečnost prohladi potrebno je da je procedite. Pijte po čašu ovog čaja dnevno, pola sata pre jela.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading