MRŠAVLENJE POSLE 40? Nutricionista objasnila KOJU grešku svi prave, i koja PRAVILA su KLJUČNA!

Autor:

Lifestyle

27.04.2021

05:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posle 30. godine kod većine žena se usporava metabolizam, a kao posledica javljaju su suvišni kilogrami kojih je vrlo teško rešiti se. Kako bi brzo povratile liniju, dame se podvrgavaju rigoroznim dijetama i intenzivno vežbaju.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Međutim, prema nutricionisti Eleni Kalen, ovaj pristup ne samo da ne doprinosi gubitku težine, već šteti zdravlju. Kalenova čvrsto veruje da ukoliko želimo da oslabimo i zadržimo liniju, prvo treba da preispitamo svoje navike u ishrani. 

- Do 40. godine hormoni se menjaju, a telu nije potrebno toliko energije kao ranije. Unošenjem iste količine kalorija, žena rizikuje da se ugoji. Uvedite više povrća, voća, žitarica i drugih složenih ugljenih hidrata u ishranu - savetuje nutricionista, prenosi Mondo.

Ona takođe preporučuje povećan unos hrane bogate omega-3 polinezasićenim masnim kiselinama. Masna riba, brokoli, karfiol, orasi, avokado normalizuju metabolizam, poboljšavaju funkcionisanje gastrointestinalnog trakta i doprinose snižavanju lošeg holesterola.

Osim  toga, važno je obezbediti telu najmanje sedam sati sna okom noći, šetati na svežem vazduhu i piti dovoljno vode koja uklanja toksine.

- Ne gladujte. Kada gladujemo, izlažemo telo stresu. Tada ono skladišti kalorije, umesto da ih sagoreva. Rigotrozne dijete i gladovanje dovode do poremećaja u ishrani - rekla je nutricionista.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading