IMUNITET MOŽETE OJAČATI I BEZ DINARA U DŽEPU! Doktor Dunjić objašnjava koje tri besplatne stvari jačaju naš odbrambeni sistem bolje od bilo kog suplementa!

Autor: Republika

Lifestyle

07.04.2021

18:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Doktor Slobodan Dunjić otkrio je na Televiziji K1 kako zaista ojačati imunitet u vreme pandemije.

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen

Doktor integrativne medicine rekao je da svakodnevne aktivnosti mogu narušiti imunitet i zdravlje, ali da promene u tim navikama ne koštaju ništa, a mnogo znače za jači imuni sistem.

- Imunitet se ne gradi samo kada imamo problem, pandemiju ili sezonske promene, 365 dana bi to trebalo raditi ali u praksi nije tako. Postoje opšta pravila, tako nećemo urušiti svoje zdravlje. Spavanje redovno, kada ne spavamo dovoljno zdravlje je ugroženo, to je važnije od vitamina! Spavanje ne košta ništa, mi očekujemo da kupimo pilulu koja rešava probleme, ali ona ne postoji, mi moramo da radimo na sebi i menjamo sebe. Polazim od svoje porodice, moja deca ležu kasno, a u vrhuncu lučenja melatonina ne spavaju. Ustajemo umorni, ne ispuštamo telefon iz ruku, radimo sve pogrešno - rekao je on.

Mnogo znači razlika od sat vremena u odlasku u krevet, dva sata pre spavanja ne smemo dirati mobilni telefon.

- Mi legnemo, 'uspavamo' se ali ustanemo još umorniji, ne ugasimo mozak nego on radi cele noći. Plava svetlost nam blokira hipofizu, ona dolazi od ekrana i zračenja. Punimo telefon pored glave, da nam bude pri ruci, bolje je kupiti kineski budilnik od 100 dinara nego staviti telefon pored glave - rekao je on.

- Hidracija tokom celog dana, to je druga najvažnija stvar. Mi pijemo jako malo vode, telo je sastavljeno od 70 odsto vode, kada je nemamo dovoljno, ćelije odumiru. Iz iskustva, mi imamo pacijente koji dnevno piju jednu čašu! Muškarci moraju tri litra, žene dva litra, tu se ne ubrajaju čajevi i kafa, ne misli se na bilo koju tečnost. Imamo dobru vodu u Srbiji i smemo da je pijemo sa česme. Filtriramo bubrege, hidriramo ćelije i one normalno rade - rekao je on.

Treća besplatna stvar koju možemo promeniti je razmišljanje!

- Kada smo najumorniji, najteže se uspavamo. Pišite dnevnik, skoncentrišite se i izbacite sve iz sebe pred spavanje. Nemojte to čitati, nego pocepajte i bacite taj papir. To je najbolji antistres, mi tako edukujemo pacijente. Ne treba sve da kupujemo, nego možemo promeniti naše navike. Isto tako radi i čitanje knjiga, pomeramo očne jabučice i odmaramo se, gasimo misli polako, i onda se lepo uspavamo - rekao je on.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Mara

12.04.2021 13:26

Ok,sve je to tačno.Polazim od sebe.I da hoću ne mogu da legnem na vreme,jer me čeka previše obaveza od posla,dece,kuće.Vode pijem dovoljno i to nobel vode,magnetisane.Nekad je i najvedrijim ljudima teško da ostanu pozitivni i da razmišljaju pozitivno kad ih sve stisne.