MUŠKARCI, OBRATITE PAŽNJU! Naučno dokazano: VIJAGRA PRODUŽAVA ŽIVOT!

Autor: Republika

Lifestyle

04.04.2021

10:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pilule vijagre ne samo da doprinose "bejbi bumu" "doprinoseći vremešnim muškarcima da održe zdrav seksualni život - nego pomažu i u produženju njihovog životnog veka.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Istraživači sa švedskog Instituta Karolinska objavili su novi izveštaj koji otkriva da tableta za erektilnu disfunkciju može pomoći pacijentima sa kardiovaskularnim bolestima.

Studija je nedavno objavljena u američkom koledž časopisu "Kardiolodži". Rezultati pokazuju da muškarci sa bolestima koronarnih arterija kojima je vijagra prepisana zbog impotencije izgledaju zdravije i sa manjim rizikom od srčanog udara.

- Kada muškarci uđu u svoje zlatne godine, najmanje 70 odsto njih doživi impotenciju: problemi sa protokom krvi utiču na noge, visok krvni pritisak i povišen holesterol.

Poremećaj se leči "alprostadilom", koji širi krvne sudove i pomaže u stimulisanju penisa, ili PDE5 inhibitorima kao što je "vijagra". Tablete se uzimaju pre seksa da bi se povećao protok krvi pre nego što se raspoloženje popravi - kaže se u tekstu iz "Kardiolodžija".

- Problemi sa potencijom su česti kod starijih muškaraca, a sada naša studija takođe pokazuje da inhibitori PDE5 mogu zaštititi od srčanog udara i produžiti život - rekao je vodeći autor Martin Holcman iz Karolinskog instituta. "Zaštita je zavisila od doze, tako da što je češća doza inhibitora PDE5, to je manji rizik", prenose Novosti.

Holcman i njegov istraživački tim sugerišu da su muškarci koji su već pretrpeli srčani udar i uzimali "vijagru" ili "cijalis" u obliku tableta pokazali znakove produženog očekivanog životnog veka i smanjenja broja novih infarkta i srčane insuficijencije.

Studija je obuhvatila 16.548 muškaraca iz Švedske koji su imali i erektilnu disfunkciju i srčane bolesti. Oko 2.000 ispitanika dobilo je "alprostadil" i preostalu "vijagru".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Dera

04.04.2021 10:57

U mom gradu praktično dokazano da svi koji aktivno koriste sredstva za potenciju umiru za manje od godinu dana.

Odgovori 13 1
Lila

04.04.2021 14:31

Seks produžuje život a ne vijagra!