POKLONI ZA OSMI MART: Savršeni darovi za Dan žena

Autor: Marija STANIĆ

Lifestyle

02.03.2021

04:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bliži se Osmi mart, datum koji se u mnogim zemljama sveta obeležava kao Međunarodni dan žena. Značaj ovog praznika leži upravo u ženskoj hrabrosti i upornosti, u borbi za ekonomska, politička i socijalna prava.

RepublikaFoto: pixabay.com
Pokloni za 8. mart: Ne zaboravite da obradujete dame

Prvi nacionalni Dan žena obeležen je u SAD 1909, a za međunarodni praznik je proglašen 1910, na prvoj ženskoj konferenciji u Kopenhagenu. Zahvalnost za ovaj predlog dugujemo nemačkoj socijalistkinji Klari Cetkin.

VESTI PUTUJU JOŠ BRŽE UZ MOBILNU APLIKACIJU REPUBLIKE

Danas se, međutim, pojam feministkinja često ismejava i izvrgava ruglu, a za ovako loš imidž delimično se može zahvaliti i medijima, koji konstantno plasiraju sliku žena, koju su one same pre mnogo godina želele i uspele da prevaziđu.

CVEĆE NIJE OBAVEZNO

Načina da obradujete dragu žensku osobu ima mnogo. Važno je da pustite mašti na volju, budete originalni i nekako izbegnete cvetne stereotipe, koji vam se početkom marta gotovo na svakom koraku sami nude. Više se ni ne dovodi u pitanje da li je ovo pravi način da se ženi iskaže ljubav, zahvalnost i poštovanje. Cveće je, naravno, sasvim u redu. Svakog dana, bez povoda ili s njim. Nije u redu ženi pokloniti cvet 8. marta, a već narednog dana vratiti je u njeno zarobljeništvo stereotipima i prevelikim očekivanjima koje treba da ispuni i u porodici i u karijeri.

PRAVI IZBOR

Poklon za 8. mart ne mora biti skup, a može biti i potpuno besplatan. Važno je da osluškujete želje i potrebe dama koje volite i date im do znanja da ste srećni što ih imate u životu. Pokažite im ljubav i podršku jedinstvenim poklonom da bi se osećale posebnim i voljenim. Srpski telegraf predlaže neke originalne materijalne i nematerijalne poklone, uz važnu napomenu da, bez snažnog zagrljaja i iskrenog poljupca, neće imati nikakvu vrednost.

RepublikaFoto: pixabay.com
Buket cveća ne može da škodi

* Personalizovani predmeti

Štamparije u kojima možete odštampati šta god želite na skoro svemu što vam padne na pamet nalaze se gotovo na svakom koraku, a uspešno posluju i preko interneta. Možete se opredeliti za neki lep citat, internu šalu, njenu omiljenu zajedničku fotografiju i sami odabrati dizajn štampe. Da li će to biti šolja, majica, jakna, kupaći kostim, rokovnik, torbica, najmanje je bitno. Čak iako vam manjka mašte i ipak se odlučite za neizbežno nam cveće, možete, recimo, napisati cvetnu čestitku, lepeći latice suvog cveća umesto slova. Svaka dama će biti dirnuta vašim trudom da joj poklonite nešto brižljivo napravljeno baš za nju.

Verovale ili ne, evo šta muškarci prvo pomisle kada vide celulit na vašem telu

* Odmor i uživanje

U zavisnosti od vaših finansijskih mogućnosti, obradujte vašu lepšu polovinu masažom u trajanju od sat vremena ili vikendom u prestižnom spa-centru. Ako je vaša draga sportski tip, prijaće joj i jednodnevni planinarski izlet s nekom od drugarica. Vi ćete, razume se, u njenom odsustvu pospremiti celu kuću tako da je ona ne prepozna kada se vrati s odmora, a večera za celu porodicu se podrazumeva. E to je već poklon, a neki interesantan buket može da bude samo začin.

* Knjiga

Idealan dar ako je reč o primerku koje već mesecima želi da pročita. Ovo je poklon pravog šmekera. On, razume se, kao pravi muškarac, osluškuje svoju dragu, pa, ako treba, i zapiše kada ona diskretno, onako, više za sebe, poželi neki naslov. I uz to može ruža.

RepublikaFoto: pixabay.com
Uradite kućne poslove umesto dama u kući

* Preuzmite njene obaveze

Pokušajte da na dan praznika na sebe prihvatite apsolutno sve njene obaveze mimo profesionalnih. Probudite i obucite decu, napravite doručak i pospremite posle njega, raširite veš, skuvajte ručak, pomozite deci oko domaćih zadataka, izvedite ih napolje, igrajte se s njima, skupite igračke, okupajte i uspavajte decu. I sve to dok ona sa drugaricom negde švrlja. A kada se vrati kući, izmasirajte joj stopala.

* Oprema za hobi

Ako je smiruje rad u bašti ili briga o biljkama na balkonu, poklonite joj kvalitetan lepo dizajniran baštenski alat. I njega možete personalizovati, tek da znate. Ako vaša draga voli da šije u slobodno vreme, pravac u pozamanteriju i prodavnicu šivaćih mašina. Na internetu možete pronaći komplete za dekupaž i pravljenje nakita, kao i za mnoge druge hobije. Podržite je da bude zadovoljna svojim slobodnim vremenom.

* Ono što potajno želi

Možda vaša draga želi da popravi ili ulepša neki zub ili da ih izbeli. Možda čezne za luksuznim tretmanom lica ili serijom tretmana maderoterapije, a možda skuplja novac za neki kubik hijalurona. Budite džentlmen, iznenadite je i ispunite zdravstveno-kozmetičku želju. Neki cvetić može za kraj.

RepublikaFoto: pixabay.com
Poklonite joj vaučer, pa neka ona sama izabere notu mirisa koja joj se dopada

* Vaučeri za parfimerije

Možda nisu najoriginalniji pokloni, ali su svakako bolji od loše odabranog parfema ili nekvalitetnog seta za kupanje. U slučaju da vaša draga obožava kozmetiku, kupite joj poklon-karticu neke od poznatih drogerija, ne štedeći na iznosu, uz pomoć koje će moći sama da izabere parfem ili kozmetiku.

* Nakit

Ako ste raspoloženi da odvojite pozamašnu svotu novca, nakit je uvek dobar izbor. Ali ne bilo kakav i ne sa ulice. Ma koliko vam delovalo simpatično, ženama se neće dopasti jeftine narukvice s imenima ili slične stvari. Ako ste se opredelili za nakit, neka to bude komad od plemenitog metala ili kristala, koji se ona neće stideti da ponese. Graviranje njenog imena ili ljubavne poruke uvek je bonus.

* Novca nikad dosta

Žene vole moćne muškarce i one koji brinu o njima. Ako smatrate da niste dovoljno maštoviti ili nemate vremena da se bavite organizacijom poklona, jedno od rešenja s kojim gotovo ne možete pogrešiti jeste gotovina u lepoj koverti, uz neki cvetni aranžman. Treba li da napomenemo da na voljenoj ženi ne treba štedeti. Takav poklon joj možete uručiti i za vreme romantične večere, a može je sačekati i pored jutarnje kafe. 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading