ONI SE NIKAD NE SVAĐAJU, MORA DA IM NEŠTO FALI: Evo kako parovi iz bajke funckionišu bez trzavica

Autor: DDL, Republika

Lifestyle

09.01.2021

19:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čini se da se neki parovi jednostavno ne svađaju. Ali zašto je to tako? Klone li se ti parovi sukoba i strahuju li da bi svađa mogla da ugrozi njihovu vezu? Ili su pronašli sistem koji sprečava da razilaženje u mišljenju kulminira svađom?

RepublikaFoto: instagram.com/kickingitwithkutch
Foto: Ilustracija

Ključ sreće

Odgovor daje psiholog dr Džošua Klapov. Veruje da parovi koji se ne svađaju imaju različita mišljenja. Ipak, važno im je da rešavaju probleme zajedno. Ako je to teško, partneri bi barem trebalo da pokušaju da se pažljivo saslušaju i zajedno reše problem.

- Parovi koji međusobno iskreno i empatično komuniciraju i razmenjuju ideje obično se manje svađaju - kaže Klapov. Vešto upravljanje krizama stoga im pomaže da izbegnu veliku svađu.

Postoje opasnosti od izbegavanja sukoba

Ipak, definitivno postoje parovi koji se ne svađaju jer žele da izbegnu sukobe.

Problem: oni koji se klone svađa nateraju partnera da se oseća kao da ne poštuje njihove osećaje. Uz to, ova strategija izbegavanja stvara veliki problem u komunikaciji, koji u kratkom ili dugom roku može da predstavlja ozbiljnu pretnju vezi.

Zato, nemojte se bojati sukoba i ostanite pri svom mišljenju i osećajima. To čak može da ojača vezu i vodi ka tome da se obe strane osećaju poštovano i saslušano.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading