LEPA I NEGOVANA KOŽA I U SREDNJIM GODINAMA! Upražnjavajte ove male "rituale" i ostaćete večno mlade!

Autor: Informer, Republika

Lifestyle

07.01.2021

11:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Uvek smo u potrazi za novim savetima i predlozima beauty proizvoda koji će poboljšati postojeću beauty rutinu, a za takve savete najbolje je poslušati one kojima je koža specijalnost - dermatologe.

Foto: pexels.com

Četiri dermatologa za Byrdie su otkrili kojih pet stvari baš uvek rade pre spavanja u noćnoj rutini kako bi im koža bila lepa i negovana, a savetuju ih svima. 

Nežno uklonite ostatke šminke

Iako je to jedan od prvih beauty saveta koje smo dobili, treba neprestano naglašavati koliko je bitno skinuti šminku pre spavanja. Prilikom čišćenja, pobrinite se da se ukloni kompletan make up i nečistoće s lica, a pritom koristite nežne čistače koji neće narušiti barijeru ili izazvati iritacije na koži. Preporučuje se korišćenje proizvoda koji u svojim formulama ne sadrže parfeme.

Koristite proizvode s anti-age predznakom

Kad je reč o proizvodima s anti-age formulacijama, dermatolozi su ozbiljni i zaobilaze sastojke čija efikasnost nije naučno dokazana. Retinoli i glikolna kiselina pripadaju, između ostalog, sastojcima koji će se pronaći u serumima i kremama za noćnu beauty rutinu. 

Neka oči i usne budu priroritet

Dermatolozi se slažu - ako ste zakoračili u tridesete godine, usne i osetljivo područje oko očiju treba dodatno negovati i hidrirati. Isprobajte kreme za područje oko očiju koje nisu preagresivne za to tanko područje, a za usne birajte super-hidratantne proizvode s kojima će usne biti negovane tokom cele godine. 

 

Ne zaboravite područje vrata i dekoltea

Večernja beauty rutina ne završava na licu, već se proteže sve do vrata i dekoltea. Vrat je često zanemareno područje, ali na njemu se znakovi starosti mogu vrlo lako videti. Na području vrata i dekoltea isprobajte proizvode koji sadrže hijaluronsku kiselinu za hidrataciju i sastojke poput salicilne kiseline i vitamina B5. 

 
Hidratantna krema je obvezna

Baš kao i skidanje šminke čistačima za lice, i nanošenje hidratantne kreme nezaobilazan je korak u svakodnevnoj, i večernjoj i jutarnjoj, beauty rutini. Ipak, stručnjaci tvrde da u ovom slučaju obratite pažnju na hidrataciju i da skupocene kreme ne znače uvek i kvalitet, pa možete odabrati i proizvode s najjednostavnijim sastojcima. Umesto toga, akcenat stavite na anti-age proizvode. 

 

 

Komentari (0)

Loading