Čuveni ruski lekar otkriva tajnu kako se hranom boriti protiv raka
Doktor i tv voditelj Aleksandar Mjasnikov govorio je o tome kako ljudi mogu sprečiti pojavu različitih onkoloških bolesti. Prema rečima lekara, mnogo zavisi od toga čime se ljudi hrane.

Miasnikov je za TV kanal "Rusija 1" imenovao niz proizvoda kojima se može znatno smanjiti rizik od raka. Među njima je lekar uvrstio jetru bakalara, jaja, haringu i mleko.
Upravo u tim proizvodima postoji velika količina vitamina D, toliko neophodnog za ljudsko telo, čiji pad može dovesti do razvoja onkoloških bolesti.
Prema rečima lekara, samo 100 grama jetre bakalara sadrži oko 1000% dnevne norme vitamina D, 100 grama haringe sadrži 300%, a jedno pileće jaje sadrži 22%.
Mjasnikov je naglasio da vitamin D smanjuje rizik od razvoja nekoliko onkoloških bolesti odjednom, uključujući rak debelog creva i dojke. Istovremeno, primetio je da višak vitamina može da izazove rak prostate, o čemu svedoče, prema njegovim rečima, brojne studije.
Lekar se takođe podsetio da je vitamin D jedini koji je ljudsko telo sposobno da proizvede samo. Međutim, to zahteva sunčevu svetlost.


Lekari potvrdili: Ako jedete redovno OVE namirnice smanjujete rizik od raka za čak 80%!
0
ISHRANOM DO BRŽEG OPORAVKA: Ove namirnice će vam najviše pomoći kad ste prehlađeni!
0
SPRŽITE KALORIJE: Uz OVE namirnice ćete za "tren oka" izgubiti nagomilane "zimske" kilograme!
0
MOŽDA ZBOG HRANE NE MOŽETE DA SPAVATE: Evo koje namirnice treba da pojedete uveče za bolji san!
0
TRADICIONALNI SASTOJCI ZA DOBRO ZDRAVLJE: Ove ČETIRI namirnice će vam OJAČATI imunitet!

ZATO STE STALNO GLADNI: Ako doručkujete ovih 8 namirnica žestoko grešite!
Prvi obrok je veoma važan i utiče na vaš metabolizam tokom dana...

"VERUJEM DA ĆE VAKCINA BITI PREDNOST, ALI NE I USLOV": Direktor Jute najavio protokol za ulazak Srba u Grčku
Direktor Jute Aleksandar Seničić, rekao je, povodom putovanja srpskih državljana u Grčku, da je "ideja da se zna da će granice biti...

Bela čokolada: Slatki otrov koji svi volimo da pojedemo ponekad!
Bela čokolada, koju mnogi vole, zapravo je mešavina masnoća i hemijskih aroma.
KOMENTARI 0