ODMAH PRESTANITE S NJIMA: Praktikovanje OVIH pet stvari tokom epidemije je OGROMNA GREŠKA!

Autor:

Lifestyle

29.10.2020

23:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Koronavirus promenio je način na koji živimo. Dezinfekcija ruku, nošenje maski i sl. postali su nužnost, no uprkos tome mnoge stvari još nismo skroz savladali.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Ovo su neke koje bi sigurno užasnule sve medicinske radnike:

Grickate nokte

Ako se još niste odvikli od ove odvratne navike, sad je pravo vreme za to. Ispod noktiju se nalazi velika količina prljavštine, te naši prsti i nokti mogu biti leglo raznih klica, uključujući i virusa koji uzrokuje kovid-19, pogotovo ako na ispravan način ne održavate higijenu ruku, navodi "net.hr".

Otvarate vrata bez maske

Iako ste u zatvorenom prostoru, a osoba iza vrata na otvorenom – to ne znači da je zadovoljena socijalna distanca. Zbog toga je otvaranje vrata bez maske jedna od najvećih grešaka koju ljudi čine, a da toga nisu ni svesni.

Stavljate kontaktna sočiva pre nego što ste oprali ruke

S obzirom na to da se koronavirus prenosi kroz sluznice poput očiju, za mnoge bi bilo bolje kada bi neko vreme koristili naočare, a ne kontaktna sočiva. Mnogi lekari upozoravaju da bi podešavanje kontaktnih sočiva tokom dana neopranim rukama moglo da vas izloži većem riziku od zaraze.

Koristite zajedničku kozmetiku

Ukoliko vi i prijateljica, mama, sestra i dr. koristite iste proizvode za ulepšavanje možete imati ozbiljnih problema. Naime, šminka je kontaminirana ako je bila u kontaktu s očnim izlučevinama nekoga ko je pozitivan na kovid-19.

Odlazak u kupovinu koji nije neophodan

Iako su mere još uvek relativno blage, to ne znači da se ne ugrožavate ako idete u kupovinu bez očitog razloga. Odlazak kod lekara, na posao, u apoteku i kupovina hrane je ono što je nužno obaviti, ali poželjno je da one navike koje vam nisu neophodne izbacite za vreme epidemije koja je pogodila brojne zemlje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading