SUPERNAMIRNICA KOJA PREPORAĐA: Čuva vid, reguliše pritisak, čisti telo od toksina....

Autor:

Lifestyle

29.10.2020

12:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Celer je toliko zdrava namirnica da su je čak i drevni Egipćani koristili kao lek. Bogat je mineralima, naročito natrijumom i kalijumom kao i vitaminaima A, K, E, C i B grupe. Zbog njegovih nutritivnih vrednsti svrstava se u supernamirnice koja pomaže kod brojnih problema.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Celer je poznat i kao snažan čistač organizma jer ima diuertsko delovanje, a pored ovoga efikasno utiče i na kontrolu povišenog krvnog pritiska.

Sadrži 3-n-butilftalid koji dokazano smanjuje izlučivanje hormona stresa. To opušta mišiće, brine se za bolju prokrvljenost, te je zbog toga dobar za ljude koji pate od visokog pritiska.

 

 

 

Sveži sok od celera je jako zdrav, a pomaže i kod mršavljenja. Telu daje važne hranljive materije i ima jako malo kalorija. Osim toga, sok od celera smanjuje apetit, odnosno, drži duže sitim i smanjuje napade gladi.

Zbog visokog sadržaja vlakana celer je nezamnjljiv kod probelma sa probavom. Vlakna pomažu crevima pri radu i sprečavaju zatvor i nadutost. Zato stručnjaci preporučuju da bi svakog dana trebalo da popijete po jednu čašu soka od celera.

RepublikaFoto: pixabay.com
Celer je izuzetno hranljiv i bogat vitaminima

Apigenin, biljna materija koja štiti imunitet prisutna je u celeru koji je odličan za zaštitu od virusnih infekcija.

Bogatstvo i različiti sastav vitamina, A, C, K, celer doprinosi poboljšanju zdravlja očiju i ublažavanju problema sa vidom. 

 

 

 

Sva pozitivna dejstva celera jasno upućuju da dan ne bi trebalo da protekne bez čaše soka od ovog ukusnog povrća.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading