VOĆE POSLE OBROKA - NIKAKO! Ako to radite, znajte da se u organizmu dešava nešto STRAŠNO!

Autor: magazin.novosti.rs

Lifestyle

18.10.2020

04:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mnogi se odlučuju za voćnu dijetu, jer su ove namirnice prepune vitamina i fantastične su za detoksikaciju.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Drugi se, pak, u želji da smanje unos kalorija odlučuju za voće umesto sdlatkiša. Međutim, da li ste zanali da voće nikada ne treba jesti posle obroka?

Voće se jede pre, a ne posle obroka i pogotovo ne kao salata uz jelo! Kada pojedete parče hleba i voće, žitarice sprečavaju voće da kroz prazan želudac prođu do creva gde će iskoristiti maksimum vitamina. Zbog toga se čitav obrok raspadne i pokvari i voće gubi najvažniju ulogu, piše Novosti magazin.

Voće se uvek jede kao užina, a ne kao sok.

Voće pomešano sa drugom hranom izaziva truljenje i proizvodi gasove! Ovo se jedino ne dešava sa pomorandžom ili limunom jer su kiseli. Ostalo voće u telu postaje alkalno, a najgore je ako voće pijete kao haldan sok. Sveže isceđen i sobne temperature - da.

U koje doba dana se jede voće?

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Banane

Nikada se ne jedu ujutru, već uveče i naročito pre spavanja. Ovo voće se jede posle treninga ili velikog napora. Podiže raspoloženje, odlična je protiv depresije. Posle banane se bolje spava.

Banana se jede uveče, a jabuka uvek ujutru, piše Novosti magazin.

Jabuke

Jabuke se nikada ne jedu uveče, jer mogu da izazovu lučenje želudačne kiseline. Dakle, ovo voće se jede ujutru ili između obroka.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Kivi

Pošto sadrži više vitamina od pomorandže ovo čupavo voće se preporučuje svima. Međutim, tokom jednog dana treba pojesti najviše dva kivija, jer osetljivim ljudima može da izazove alergiju.

Pomorandža

Prema mišljenju doktorke Ane Gifing pomorandžu ne treba jesti ujutru, iako mnogi misle da tako ubrzavaju metabolizam. Gifing preporučuje da se voće jede oko 17 časova, kada je najniži šećer u krvi, piše Novosti magazin.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading