Smućkajte napitak za mršavljenje od sastojaka koje već imate u kuhinji: Topi kilograme kao od šale!

Autor: telegraf.rs, Republika

Lifestyle

13.10.2020

01:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ako posetite bilo koje srpsko domaćinstvo, jedna stvar koju ćete često naći u svakoj kuhinji je beli luk. Glavice belog luka, oštrog mirisa, neodvojivi su deo srpske kuhinje, upravo jer se smatra da ovo povrće podržava imuni sistem i štiti od mnogih bolesti.

RepublikaFoto: Photo by rawpixel.com from Pexels
Foto: Ilustracija

Kao što svi znamo, beli luk poseduje nutritivne vrednosti - hranljiva i aktivna jedinjenja koja mogu pomoći u oslobađanju od brojnih zdravstvenih stanja. Bez obzira da li patite od niskog krvnog pritiska ili prehlade, beli luk može biti odličan kućni lek. Iznenađujuće je da vam beli luk na određene načine takođe može pomoći da izgubite mast na stomaku.

Beli luk je prepun vitamina B6 i C, vlakana, mangana, kalcijuma, koji igraju presudnu ulogu u topljenju kilograma.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Prema studiji iz 2011. godine, objavljenoj u "The Journal of Nutrition" ekstrakt belog luka može dovesti do gubitka težine kod pojedinih žena. Prema drugoj studiji, istraživači su otkrili da kada su miševi hranjeni belim lukom osam nedelja, njihova telesna težina i procenat skladištenja masti znatno su se smanjili.

Pored ovoga, beli luk takođe može da pomogne u jačanju imuniteta, detoksikaciji tela i u borbi protiv prehlade i gripa. 

Tri načina na koji možete koristiti beli luk za mršavljenje:

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Beli luk sa crnim biberom

Isecite 2-3 čena belog luka u čaši vode i ostavite da odstoji preko noći. Ujutro izbacite češanj belog luka i dodajte prstohvat crnog bibera. Dobro izmešajte smesu i pijte je na prazan stomak.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Beli luk sa medom 

Oljuštite 2 -3 čena belog luka i dobro ga izgnječite. Pomešajte izgnječeni beli luk i malo meda. Ostavite smešu da odstoji 15-20 minuta, a zatim je pojedite. Smeša se jede jednom dnevno.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Beli luk sa limunovim sokom

Dodajte 2-3 očišćena čena belog luka u čašu tople vode i pustite da odstoji neko vreme. Sada dodajte kašiku limunovog soka i dobro izmešajte smešu. Pijte smešu ujutru na prazan želudac.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading