DRAGOCENA ZAČINSKA BILJKA! Konzumacija RENA čini čuda za naš organizam: Evo koje bolesti sprečava!

Autor: magazin.novosti.rs, Republika

Lifestyle

12.09.2020

00:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Srbiji se ren još uvek ne koristi onoliko koliko bi trebalo, naročito ako uporedimo sa Rusijom, gde se odavno oslanjaju na lekovita svojstva ova začinske biljke.

Foto: youtube.com/ Food Wishes
Foto: Ilustracija

Njegova uloga u ishrani sastoji se prvenstveno u tome da nadraži sluzokožu želuca, koja onda pojačava lučnje kiseline i žuči, a samim tim i poboljšava opšte stanje organizma.

Ren sadrži jedinjenje zvano sinigrin, prirodni antibiotik koji se efikasno bori protiv respiratornih problema, a posebno sinusitisa.

Šta sadrži?

Koren rena ima skoro pet puta više vitamina C nego limun i pomorandža. Sadrži i ugljene hidrate, belančevine, masti, eterična ulja, mineralne soli i fintocide, to jest prirodne antibiotike.

Foto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Svakodnevno unošenje umerene količine rena pomoći će vam da vaš respiratorni sistem bude zdrav, ali i doneti niz drugih pogodnosti. NJegova uloga u ishrani sastoji se prvenstveno u tome da nadraži sluzokožu želuca, koja onda pojačava lučnje kiseline i žuči, a samim tim i poboljšava opšte stanje organizma.

Ren pomaže u borbi protiv upala

Siniring koji se nalazi u renu blokira komponente imunološkog sistema koji uzrokuju upale, a takođe pomaže u borbi proziv opasnih slobodnih radikala koji štete zdravlju ćelija.

 

Istraživanja pokazuju da je dobar i kod infekcija urinarnog trakta.

Važno je da ne krenete sa unošenjem rena odjednom u velikim količinama, posebno ukoliko ga niste ranije jeli. Ono što je takođe važno jeste da ukoliko imate problema sa varenjem budete oprezni sa renom i vidite kako vam prija jer on može iritirati stomak.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading