SITNICE KOJE IH ODAJU: Nepogrešivi načini kako da prepoznate lažova

Autor: Aleksandar Novaković

Lifestyle

19.04.2024

10:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Statistika kaže da oko 60 odsto ljudi ne može da izdrži ni 10 minuta... bez laganja.

SITNICE KOJE IH ODAJU: Nepogrešivi načini kako da prepoznate lažova

Foto: Shutterstock

Onda samo pomislite koliko je more laži koje nas okružuje.

Niko ne voli da ga sagovornik laže, ali uvek postoje načini kako da raskrinkate lažova.

Naterajte ga da ponovi priču unazad

Prosečan lažov smišlja hronološki niz za svoju priču i kada će iskoristiti koji detalj. Međutim, ako ga zamolite da sve to ponovi, ali obrnutim redosledom, to će ga zbuniti, počeće da zaboravlja detalje i biće jasno da laže.

Faktor iznenađenja

Usred njegove priče postavite mu iznenadno pitanje, po mogućstvu što detaljnije. To će lažova primorati da proširi svoju laž, što će na kraju neminovno dovesti do zamke u koju će upasti.

Osmeh

Ovde već glumite agenta FBI - razlika u osmehu je jedan od najvažnijih pokazatelja da li neko govori istinu. Lažovi nesvesno menjaju svoje ponašanje kada ne govore istinu, a to se naročito odnosi na osmeh. Stručnjaci kažu da se iskren čovek smeje celim licem, a lažov samo usnama.

Foto: Shutterstock

Lažova odaju sitni detalji

 

Glas

Poput smeha, i glas je odličan način za otkrivanje lažova. Osobe koje ne govore istinu su sklone da govore sporije ili brže nego inače, a često i višim glasom.

Brzina odgovaranja

Kada dugo čekate na odgovor posle jednostavnog pitanja, to bi moglo da znači da vaš sagovornik ili razmišlja šta da kaže, ili kako da nastavi sa svojom laži. Podjedanko je sumnjivo i kada odgovor dobijete kao "iz topa". To znači da je laž unapred bila spremna i na vrh jezika...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading