OD OVOGA JE PREMINULA TRUDNA SOFIJA (22): Sve krenulo od KOBNOG simptoma, poslednjih dana prošla pakao, beba u njoj UMRLA (FOTO)

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Beba je već umrla u njenom stomaku, rekli su prijatelji influenserke Sofije.

OD OVOGA JE PREMINULA TRUDNA SOFIJA (22): Sve krenulo od KOBNOG simptoma, poslednjih dana prošla pakao, beba u njoj UMRLA (FOTO)

Foto: printscreen/instagram/sof_amorim

Tragična vest o smrti 22-godišnje blogerke i influenserke Sofije Amorim potresla je javnost. Sofija je bila u sedmom mesecu trudnoće kada je preminula od posledica denga groznice, uzrokovane virusom koji prenose komarci. Ona je preminula prošle srede u njenom rodnom gradu Goianiji, u srednjem delu Brazila.

Simptomi i dijagnoza

Prema informacijama koje su preneli njeni prijatelji, Sofija je prethodno imala problema s disanjem, ali su lekari prvo posumnjali na anksioznost. Međutim, nakon što je potvrđeno da boluje od denga groznice, njeni zdravstveni problemi su se rapidno pogoršali. Nažalost, beba koju je nosila već je preminula u njenom stomaku, a lekari su bili primorani da preduzmu hitnu carski rez kako bi spasili Sofijin život.

- Teško je disala, pa su mislili da je neka teskoba. U utorak poslepodne ustanovili su da se radi o denga groznici i otišli da poslušaju njena pluća. Bile su pune vode. Oko 22 sata su je morali intubirati. Beba je već umrla u njenom stomaku u ranim jutarnjim satima, nisu je odmah porodili jer su joj trombociti bili jako niski, a mogla je da izgubi i previše krvi. Carski rez bio je poslednja opcija da pokušaju da joj spasu život - rekli su njeni prijatelji, prenosi "Miror".

Foto: printscreen/instagram/sof_amorim

Influenserka je preminula sa samo 22 godine od denga groznice


Porast slučajeva denga groznice

Denga groznica predstavlja ozbiljan zdravstveni problem u Južnoj i Centralnoj Americi, a Brazil se suočava s dramatičnim porastom broja zaraženih. Samo u državi Goias zabeleženo je 72.747 potvrđenih slučajeva denga groznice, što predstavlja povećanje od čak 257 odsto u odnosu na prethodnu godinu. Virus se prenosi komarcima vrste Aedes aegypti, a stručnjaci ističu da je ovo najsmrtonosniji virus prenošen na ljude od strane insekata, piše "San".

Foto: printscreen/instagram/sof_amorim

Ovo je influenserka Sofija koja je preminula

Prevencija i borba protiv denga groznice

U borbi protiv denga groznice, lokalne vlasti preduzimaju mere kako bi suzbile širenje virusa. Edukacija o prevenciji, uništavanje legla komaraca i promocija upotrebe repelenata samo su neke od mera koje se preduzimaju kako bi se zaustavilo širenje virusa. 

Sofijina tragična smrt ističe ozbiljnost denga groznice i podseća nas da je neophodno preduzimati preventivne mere kako bismo zaštitili sebe i svoje zajednice od ove opasne bolesti. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading