ORALNI INTIMNI ODNOS MOŽE DA PRENESE OPAKU BOLEST: Veća je opasnost za ŽENE, evo kako se stvara INFEKCIJA (VIDEO)

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zastrašujuće upozorenje o intimnim odnosima na koje morate obratiti pažnju, tvrdi doktorka.

ORALNI INTIMNI ODNOS MOŽE DA PRENESE OPAKU BOLEST: Veća je opasnost za ŽENE, evo kako se stvara INFEKCIJA (VIDEO)

Foto: Tiktok/sadovskaya_doctor

Doktorka Darija Sadovskaja tvrdi da bi humani papiloma virus (HPV), za koji se zna da je povezan sa rakom grlića materice, mogao da bude uzrok i drugih oblika raka.

Stručnjak za bubrege, koji ima preko 90.000 pratilaca, tvrdi da se infekcija može preneti na grlo tokom oralnog se*sa. U video snimku koji je prikupio više od 1.300 lajkova, ona je objasnila:

- Muškarci imaju veću verovatnoću da obole od raka grla tokom oralnog se*sa nego žene, jer je veća verovatnoća da će žene nositi virus u oblasti genitalija.

Ona je takođe upozorila da žene koje upražnjavaju oralni intiman odnos mogu biti u opasnosti, ako njihovi partneri imaju oralnu HPV infekciju.

 - Veće je verovatnoća da će žene biti zaražene visokorizičnim sojevima HPV-a putem vaginalnog ili cervikalnog kontakta, što može dovesti do raka grlića materice.

Foto: Tiktok/sadovskaya_doctor

Doktorka tvrdi da postoji povezanost između raka grla i oralnog intimnog odnosa

Na sreću, većina žena i mladih je vakcinisana protiv virusa u Velikoj Britaniji. Simptomi ove vrste raka uključuju: hronični loš zadah, uporni bol u grlu, vratu ili ušima i otežano gutanje. Ostali simptomi na koje treba obratiti pažnju su krv u pljuvački, otežano disanje, promene glasa, uporan kašalj i kvržica u vratu, piše "Dejli star".

- Da se ​​to ne dogodi, možete dobiti HPV vakcinu da biste sprečili karcinome povezane sa HPV-om. Takođe, možete imati redovne HPV testove i preglede, koji pomažu u otkrivanju i lečenju infekcija ili abnormalnosti u ranoj fazi. Takođe je važno da praktikujete bezbedno se*s korišćenjem kondoma - tvrdi doktorka.

Korisnici TikToka bili su zapanjeni video snimkom dok su izneli svoje mišljenje u komentarima, te mnogi tvrde da ih ovo upozorenje neće "zaustaviti".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading