IMAO JE EREKCIJU 18 SATI! Kada su LEKARI ustanovili o čemu je reč samo su se DRŽALI ZA GLAVU, ovo je moglo svakome da se desi!

Autor:

Lifestyle

28.02.2024

10:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Meka" erekcija se razvila bez ikakve intimne stimulacije.

IMAO JE EREKCIJU 18 SATI! Kada su LEKARI ustanovili o čemu je reč samo su se DRŽALI ZA GLAVU, ovo je moglo svakome da se desi!

Foto: Shutterstock

Lekari u zapadnoj Africi izveštavaju da virus koji prenose komarci - često povezan sa osipom, povraćanjem i unutrašnjim krvarenjem - takođe može da izazove spontane erekcije koje mogu da traju satima.

Teorija je zasnovana na priči o 17-godišnjem pacijentu u Burkini Faso koji je pokazao neugodan neželjeni efekat, prema studiji objavljenoj u "Urologi Case Reports".

Prema studiji, tinejdžer je bio hospitalizovan sa oštećenjem bubrega i akutnom ishemijom - supresijom dotoka krvi u određeno područje - zbog njegovog stanja. Lekari su primetili da je imao "meku" erekciju koja se spontano razvila bez ikakve "se*sualne stimulacije" - koja je trajala 18 sati.

Ovaj slučaj je bio prvi put da je ova asocijacija dokumentovana u literaturi.

Stručnjaci su simptom - poznat kao arterijski prijapizam - pripisali virusu, inficiranje krvnih sudova u penisu. To je izazvalo curenje plazme u organ, zbog čega je njegova muškost izgledala veća kada nije u erekciji, piše "Njujork post".

Foto: Shutterstock

Muškarac je imao erekciju 18 sati, a onda je hitno hospitalizovan

Srećom, lekari su uspeli da leče pacijentovo stanje paketom leda, što je dovelo do sužavanja krvnih sudova, te se polni organ vratio u normalnu veličinu nakon dva dana.

U međuvremenu, početna virusna infekcija je lečena antibioticima. Na kontrolnim pregledima šest meseci kasnije, lekari su primetili da je tinejdžer bio zdrav i sposoban da postigne normalnu erekciju bez ikakvih problema. Iako ovaj simptom može izgledati kao jednokratan, stručnjaci veruju da denga groznica zaista može izazvati prijapizam.

- Virusi su u prošlosti bili povezani sa prijapizmom, uključujući Covid, zauške, pa čak i besnilo - rekao je za Dejli mejl dr Ričard Marfi, koji je sedam godina savetovao Lekare bez granica u Africi.

- Dakle, moguće je da su drugi virusi povezani sa njim.

Da podsetimo, 2021. godine američki pacijent koji ima Kovid doživeo je tročasovnu erekciju, za koju su lekari verovali da je uzrokovana ugruškom krvi izazvanim koronavirusom u njegovom penisu.

Prema izveštaju Svetske zdravstvene organizacije iz 2023. godine, stope denga groznice rastu širom sveta sa 2 prijavljena slučaja od 2000. godine osam puta na 4,2 miliona u 2022. Denga groznica je porasla u SAD - u sa slučajevima prijavljenim svuda od Teksasa do Kalifornije i Havaja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading