DEVOJKA (19) JE UMRLA SAMO NEKOLIKO MESECI NAKON JAKIH MIGRENA: Niko je nije shvatio OZBILJNO, njena majka sve APELUJE na jedno!

Autor: REPUBLIKA/M.OGNJENOVIĆ

Lifestyle

21.03.2024

11:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bila je posvećena fakulteta, te je mislila da je bol u glavi od konstantnog učenja.

DEVOJKA (19) JE UMRLA SAMO NEKOLIKO MESECI NAKON JAKIH MIGRENA: Niko je nije shvatio OZBILJNO, njena majka sve APELUJE na jedno!

Foto: facebook/printscreen/Courtney Hector

Kortni

Kortni Hektor iz Braknela u Berkširu umrla je u decembru 2022, manje od godinu dana nakon što joj je dijagnostikovan tumor na mozgu.

Kortni se borila jako dugo sa jakim glavoboljama i migrenama, a sve je počelo ubrzo nakon što je diplomirala pravo na Univerzitetu "Birmingem Citi 2021."

Tada je počela da gubi vid na oba oka, sluh i kontrolu nad levom stranom tela.

- Učinila bih sve da od nje oduzmem bol moje prelepe devojke. Želim da podignem svest, ako imate glavobolje, molim vas proverite ih ako to potraje - rekla je majka. 

U januaru 2022. godine je na skeneru otkrivena mala izraslina na mozgu kod Kortni. 

Dali su joj steroide da bi smanjili otok - ali je na kraju bila potrebna operacija kako bi se smanjio pritisak u njenoj lobanji.

Činilo se da se Kortniin život vratio u normalu nakon što je operacija prošla glatko. Ali u martu 2022. ponovo je počela da se oseća loše, izgubivši vid na oba oka. Prošla je biopsije, rendgenske snimke i teške hemoterapije.

 

 

Kortni je izgubila kontrolu nad levom stranom tela, razvila dijabetes tipa 1 i počela da gubi sluh. Hitno je prebačena u bolnicu i smeštena na intenzivnu negu nakon što su saznali da se rak sa mozga proširo vrh njene kičme u novembru 2022.

Kortni je tada pala u komu, nakon koje je preminula 3. decembra 2022. godine.

- Borila se do samog kraja. Otkd me je moja najbolja prijateljica napustila, svaki dan se osećam otupelo. Ne znam šta da radim bez nje - rekla je majka. 

- Molim vas, ako imate glavobolje idite na kontrole. Da je moja Kortni otišla, sada bi možda bila sa nama - dodala je majka za kraj. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading