BEBA JE ZBOG GREŠKE LEKARA ROĐENA PARALIZOVANA: Govorili joj da ne brine i da pije više VODE, na kraju je OVO bilo ključno za tragediju!

Autor: REPUBLIKA/M.OGNJENOVIĆ

Lifestyle

24.03.2024

15:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tragičan ishod je mogao da se izbegne.

BEBA JE ZBOG GREŠKE LEKARA ROĐENA PARALIZOVANA: Govorili joj da ne brine i da pije više VODE, na kraju je OVO bilo ključno za tragediju!

Foto: facebook/Robyn Emily Davis

Robin sa decom

Robin Dejvis (28) je prošla ono što se ne želi ni jednoj ženi u trudnoći kao ni na porođaju. Naime, iako je sve bilo u najboljem redu, na samom porođaju je sve bilo suprotno od toga. 

Porođaj je počeo tog 09. septembra, kod kuće, a na samom početku, Robin je osetila da nešto nije u redu. Delovalo joj je kao da je beba zaglavljena. Prvo je govorila da je umorna, a onda i da se oseća bolesno. Nakon toga bilo joj je sve teže da govori. Babice i doktori su govorili da mora što više tečnosti da pije i da je sve u najboljem redu. 

Sve je vidno postalno komplikovano i bebino srce se drastično ubrzalo, ali se isti savet se ponavljao - moraš da piješ više vode. 

Kada se smena babica i doktora završila, medicinski radnici u drugoj smeni nisu preneli koliko je Robin vode popila, te ni to da nije ni išla u toalet. Tek su uveče babice bile dovoljno zabrinute za otkucaje bebinog srca te su je odmah prebacili u bolnicu, piše "The Sun". 

Robin koja je tada popila već četiri litre vode, ubrizgano joj je još tri litra intravenozno. 

Ubrzo nakon toga, Robin je nasilno povratila dva litra tečnosti i bila je delirijusna. Kada je doktor odlučio da je carski rez neophodan da bi beba preživela, Robin nije imala snage da potpiše formular za pristanak.

Sve što je Robin uspela da izgovori bile su reči "Pomozi mi", prema istrazi, a zatim je počela da jauče od bolova. Prema uviđaju, pisalo je da je operaciona sala u bolnici zatvorena i da lift ne radi kako treba, što je dovelo do kašnjenja koje je pogoršalo celu situaciju. 

Na kraju je mali Orlando rođen bez otkucaja srca, a Robin je rekla da je zapravo bio mrtav.  Posle 20 minuta reanimacije lekari su uspeli da ga ožive, ali je imao teško oštećenje mozga. Prebačen je na odeljenje intenzivne nege, a Robin je nakon mučnog i napornog porođaja provela tri dana u indukovanoj komi. 

Kada se mama probudila, još uvek je patila od simptoma hiponatremije, uključujući konfuziju i paranoju.

Niko nije rekao Robin koliko je Orlando bolestan, tako da je bila sva nasmejana i uzbuđena kada je otišla da ga poseti. Tek kasnije joj je doktor saopštio da se za bebu ništa ne može da učini. 

Istraga nije zaključila da je Orlandova smrt bila ubistvo iz nehata, što je uništilo Robin i Džonijeve nade. Ali, istražitelj je rekao da je neuspeh medicinskog osoblja da prepozna pogoršano stanje žene tokom porođaja bio ključan za ishod celokupne tragične situacije. 

U presudi o krivici, presuđeno je da je Orlandovoj smrti "doprinelo zanemarivanje".

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading