NAKON OVOG SIMPTOMA NA LEĐIMA STIGLA JE OPAKA DIJAGNOZA TUMORA JAJNIKA: Zbog ovog ćelije raka rastu najbrže moguće, ona MOLI za pomoć

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Biopsija je pokazala da ima mutaciju gena p53 koja može uzrokovati da ćelije raka rastu i brzo se šire po telu.

NAKON OVOG SIMPTOMA NA LEĐIMA STIGLA JE OPAKA DIJAGNOZA TUMORA JAJNIKA: Zbog ovog ćelije raka rastu najbrže moguće, ona MOLI za pomoć

Foto: Shutterstock

Džoan Frensis Bojl (65) se srušila u hitnoj pomoći. Ona nije mogla da hoda jer se  povredila kod kuće, a onda je osetila i bol u leđima. Skeniranje magnetnom rezonancom otkrilo je da je mama dvoje dece Džoan imala disk u leđima - ali je takođe otkrio veliki tumor u njenoj materici. Prošlog meseca joj je dijagnostikovana miometrioza - sporo rastući rak koji počinje u mišićnom zidu materice. Biopsija je otkrila da Džoan ima mutaciju gena p53 koja može uzrokovati da ćelije raka rastu i brzo se šire po telu, piše "Miror".

- Kada je konsultant ušao i rekao mi da su pronašli masu u mojoj materici, mislila sam da razgovaraju sa pogrešnim pacijentom. Bila sam tamo zbog bolova u leđima zbog kog sam se jedva kretala. Rečeno mi je da moram da sačekam uput za ginekologiju. Nisu mogli da rade na problemu na leđima jer je disk skliznuo u stranu i mogli su da udare u nerv tokom operacije zbog čega bih ostala paralizovana - rekla je Džoan i pojasnila:

- Posle 16 dana u bolnici, samo sam želela da idem kući, pa su me otpustili dok sam čekala uput za histerektomiju. Morala sam da čekam februar da to uradim pre nego što su potvrdili da je masa kancerogena.

Foto: Facebook/Joanfrances Boyle

Džoana je saznala da ima tumor jajnika

Doktori su tada rekli Džoan, koja je hipnoterapeut, o njenoj mutaciji gena p53, a ona još čeka da dobije datum histerektomije. Moglo bi da se čeka tri meseca.

- Bojim se da bih do tada mogla biti sahranjena. NHS je pod velikim pritiskom - znam to iz prve ruke, pošto je moj suprug Alan vozač hitne pomoći - nastavila je Džoan.

Džoan i njena porodica počeli su da istražuju tretmane za jačanje njenog imunološkog sistema dok je čekala operaciju. Njeni prijatelji su se okupili da pokrenu stranicu JustGiving u nadi da će prikupiti 45.000 funti za privatni tretman.

- Počela sam da tražim načine da pomognem svom imunološkom sistemu da se bori i pripremi za operaciju. Naišla sam na terapiju dendritskim ćelijama u privatnoj klinici u Birmingemu. Ćelijska terapija bi trebalo da pomogne telu da prepozna i ubije ćelije raka. Ali, košta oko 45.000 funti. Oni to mogu da urade kroz šemu depozita, ali to je 17.000 funti unapred, a zatim 3.000 funti mesečno što jednostavno ne možemo da priuštimo - istakla je.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading