ZBOG ISKUSTVA OVOG MUŠKARCA MNOGI U BOLNICU NE BI NI KROČILI: Izvadili mu POGREŠAN ORGAN, a u stomaku se ovo PROLILO (FOTO)

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uznemirujući slučaj zbog kog pacijent tuži bolnicu.

ZBOG ISKUSTVA OVOG MUŠKARCA MNOGI U BOLNICU NE BI NI KROČILI: Izvadili mu POGREŠAN ORGAN, a u stomaku se ovo PROLILO (FOTO)

Foto: printscreen yotube/New York Post

Muškarac iz Vašingtona tuži bolnicu i dvojicu njenih lekara zbog nesavesnosti jer su navodno uklonili pogrešan organ tokom operacije, što ga je zamalo koštalo života.

- Bila je to paklena godina - rekao je Džordž Piano (72) za USA Today dok je detaljno opisao navodnu nesreću, za koju kaže da se dogodila 6. decembra 2022. u Medicinskom centru Univerziteta u Vašingtonu Northvest.

Prema tužbi na 13 stranica koju je podneo prošle nedelje, stanovnik Lake Forest Parka posetio je hitnu pomoć u ustanovi zbog bolova u stomaku, nakon čega su mu lekari dijagnostikovali upalu slepog creva i rekli da slepo crevo mora da se izvadi.

Piano je rekao da stvari nisu išle po planu.

- Kada sam se probudio i izašao iz anestezije, imao sam ozbiljne bolove - priseća se on.

- Mnogo gore sam se osećao nego kada sam došao u bolnicu.

Tvrdi da lekari nisu mogli da pronađu dodatak i umesto toga uklonili mu deo donjeg debelog creva, piše "Njujork post".

CT pretraga dva dana kasnije je otkrila da je upaljen dodatak još uvek tu.  U međuvremenu, lekari su navodno probili debelo crevo tokom početne operacije, zbog čega se njegov sadržaj prolio u trbušnu šupljinu.

- Patio sam od curenja debelog creva koje je stvorilo sepsu i infekciju - rekao je Piano za KIRO.

- Zamalo sam sam umro od toga.

Piano je rekao da je podvrgnut još jednoj operaciji sređivanja debelog creva i lečenja infekcije. Tvrdi da se hirurg koji je izveo navodnu botched apendomiju, pozabavio situacijom osam dana kasnije.

Foto: printscreen yotube/New York Post

Muškarac iz Vašingtona tuži bolnicu i dvojicu njenih lekara zbog nesavesnosti

Advokat za lične povrede Edvard Mur, koji zastupa muškarca rekao je:

- Nikad nisam čuo za nekoga ko nije uspeo da pronađe dodatak. Da bi to rezultiralo ovakvom štetom i poremećajem, to je neverovatno.

Hirurzi Nidhi Udiavar i Paul Herman imenovani su u izveštaju.

Predstavnik Sveučilišta u Vašingtonu Medicine rekao je da bolnica ne može da komentariše nerešeni parnični postupak, umesto da da izjavu SAD-u danas.

- UV Medicina nastoji da pruži najbolju moguću negu svim našim pacijentima; njihova sigurnost i dobrobit za nas su važni. 

Piano je rekao da je otišao na četiri dodatne operacije, proveo je 53 dana u bolnici, trebala mu je ileostomijska torba, izgubio je oko 40 kilograma, mesecima je imao ranu veličinu bazena u trbuhu i trpeo je bol i kratkotrajni gubitak.

- Bio je to grub potez - Piano je rekao KIRO.

On traži suđenje i novčanu odštetu, i nada se da će ova tužba da spreči druge da se nađu u sličnim situacijama.

- Neko je trebalo da zaustavi to i preuzme odgovornost i kažem da se to dogodilo - moramo da preduzmemo korake kako bismo bili sigurni da se to neće ponoviti, rekao je - Piano.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading