BOLELO GA JE GRLO, A ONDA SU MU AMPUTIRALI RUKE I NOGE: Nije imao pojma da je sve izazvalo OVO, usledio je životni haos!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Amputirane su mu ruke i noge nakon infekcije koju je dobio.

BOLELO GA JE GRLO, A ONDA SU MU AMPUTIRALI RUKE I NOGE: Nije imao pojma da je sve izazvalo OVO, usledio je životni haos!

Foto: gofindme

Mejsonu Džonsu, (16) dijagnostikovan je bol u grlu prošlog aprila i poslat je kući sa antibioticima. Ali, u roku od 24 sata nakon što je napustio doktora, njegova majka Čarde znala je da nešto ozbiljno nije u redu. Iako je ranije imao tipične simptome strep grla - bol u grlu, groznicu i umor - Mejsonove usne su postale ljubičaste i "imao je ove ljubičaste tačke po celoj koži", rekla je Čard za "Dejli mejl".

U nizu događaja koje je njegova mama opisala kao "živu noćnu moru", Mejson iz Zapadne Virdžinije prebačen je u bolnicu Univerziteta Virdžinije u Šarlotsvilu, gde mu je dijagnostikovan streptokokni toksični šok sindrom (STSS).

Ovo je retka, ali ozbiljna infekcija bakterijske grupe Striptococcus, koja najčešće dovodi do streptokoknog grla. Ali, strep iz grupe A može izazvati STSS kada se proširi u duboka tkiva i krvotok, prema Centrima za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC), piše "San".

Infekcija često počinje groznicom, bolovima u mišićima, mučninom i povraćanjem.

Ali, simptomi mogu brzo da postanu ozbiljniji u roku od dan ili dva, pošto oboleli počnu da doživljavaju opasan pad krvnog pritiska, ubrzano otkazivanje srca i organa.

Foto: facebook.com/Charde McMillan

Ovo je dečak koji je dobio tešku infekciju

Pacijenti koji imaju opasno nizak krvni pritisak ponekad dobijaju lekove koji se zovu vazopresori, koji usmeravaju protok krvi do vitalnih organa, ali mogu dovesti do slabe cirkulacije u ekstremitetima. U Mejsonovom slučaju, nije bilo dovoda krvi u ruke i noge, zbog čega su potamnele i postale "umimifikovane".

- Razvio je ono što se zove nekrotizirajući fasciitis, što je komplikacija invazivne infekcije -  rekla je njegova majka.

Tadašnjem 15-godišnjaku su 6. juna 2023. morale biti amputirane obe ruke, otprilike četiri centimetra.

- Osećala sam se kao da gubim razum. Osećala sam se kao da živim u noćnoj mori kao da nije stvarna. Dan kada su mu amputirane ruke bio je očajan. Nisam znala da je taj nivo plakanja moguć - kaže njegova mama.

Boreći se za život, Mejson je imao samo tri dana od svog 16. rođendana.

Nekrotizirajući fasciitis, retka i po život opasna "bolest koja jede meso" koja se može javiti ako se rana inficira, uništava oko 60 odsto Mejsonove kože. Kao rezultat toga, 16-godišnjaku su bile potrebne tri operacije presađivanja kože i nege u specijalizovanoj jedinici za kremaciju u dečijoj bolnici Akron u Ohaju.

Mejson je takođe morao da ukloni trtičnu kost, jer je "bolest izjedala sve, od kože do kosti", tvrdi njegova majka.

Mejson sada čeka da mu ugrade protezu za noge i da započne intenzivnu fizikalnu terapiju kako bi ponovo naučio da hoda. Njegova porodica je postavila GoFundMe stranicu da prikupi novac za njegove medicinske račune i druge troškove.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading