TRENUTAK KADA LEKARI VADE 60 ŽIVIH PARAZITA IZ OKA PACIJENTA: Zgrčiće vam se želudac od ovog prizora, a sve je počelo SVARBOM (FOTO)

Autor: N.J.

Lifestyle

08.12.2023

11:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zbog svraba i trljanja očiju poseta lekaru je bila neizbežna.

TRENUTAK KADA LEKARI VADE 60 ŽIVIH PARAZITA IZ OKA PACIJENTA: Zgrčiće vam se želudac od ovog prizora, a sve je počelo SVARBOM (FOTO)

Foto: YouTube/CBS Miami

Kada neko ima svrab oka prvo što biste pomislili je infekcija i iritacija, ili možda pak predugo gledanje u računar. Ipak, jedna žena koja dolazi iz Kine, nakon što se požalila na svrab nije očekivala da će joj lekari naći 60 crva!

Devojka je trljala oči koje su je dugo svrbele, a onda je ispao crv, izveštavali su o tome lokalni mediji.

Doktori u bolnici otkrili su da ima još 60 crva u očima, što uključuje 40 u desnom, a deset u levom oku. Oni su se nalazili u prostoru između njenih očnih jabučica i kapaka.

Lekari su potom uklonili parazite i zaključili da je u pitanju vrsta valjkastih crva, Filarioidea. Ti se crvi inače prenose putem ugriza muve, no žena je verovala da ih je uhvatila iz ličinki na zaraženim mačkama ili psima.

Zapravo, ona kada je mazila životinje, desilo bi se da dobije ličinke na rukama, a potom se to prenosi ako dodirne oko, piše "San".

Foto: shutterstock

Ovi crvi prenose se putem muve

Poznato je da neke vrste valjkastih crva koje žive u oku uzrokuju slepilo, ali takvi slučajevi se češće dešavaju u Africi nego u Kini. Lekari su joj savetovali da se vrati na preglede u slučaju da su ostali crvi ili ličinke.

To nije bio jedini čudan slučaj koji se dogodio

Slično se dogodilo i devojci koja dolazi iz Amerike kada su joj izvadili 14 crva iz oka. Ona je pomislila da joj je upala trepavica u oko, a onda je slučajno izvadila crva.

Abi Bekli, 28, mislila je da ima zalutalu trepavicu ispod kapka kad je bila dva nedelje na brodu na Aljasci. Lekari su rekli da su u pitanju crvi koji su nazvani Thelazia gulosa, izvađeni iz ženinog oka tokom 20 dana pre nego što su simptomi nestali.

Fotografije izvađenih crva, možete da pogledate OVDE.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading