HLADNA ILI TOPLA VODA? Ova TEMERATURA je savršena za jutro, probudiće nam PROBAVNI sistem!

Autor: M.O.

Lifestyle

26.10.2023

09:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Obična voda kao jutarnj napitak je najefikasniji.

HLADNA ILI TOPLA VODA? Ova TEMERATURA je savršena za jutro, probudiće nam PROBAVNI sistem!

Foto: Shutterstock

Svi dobro znamo da je jutro najbitniji deo dana. Kako nam započne, vrlo je verovatno da će se tako i završiti.

Stručnjaci preporučuju jednoglasno preporučuju i ispijanje čaše tečnosti 30-40 minuta pre obroka: ovo pomaže u "pokretanju" tela i prilagođavanju produktivnosti.

Kada ustanete, uglavnom organizam sam traži neki topli napitak

To nije tako postavljeno bez raloga. Časa tople vode bi bila idealna, jer nam služi za buđenje probavnog sistema.

Republika

Foto: Izvor: Cherrydeck/ Unsplash

Obratite pažnju na temeraturu vode

 

Ipak, treba obratiti na temeraturu

Pregrejana tečnost nije najbolji izbor takođe – ako više volite da pijete prokuvanu vodu, obavezno je ohladite pre pijenja.

Nije tako retko da tokom vežbanja žudite sa jako hladnom vodom. Tada nam telo šalje signal da se naš mozak pregrejao i da mu je potrebno hlađenje, prenosi "Wsewell".

Da bi jutarnja čaša vode donela telu samo koristi, tečnost treba da bude sobne temperature ili blago topla – ne više od 40-45 °. To je topla voda koja je u stanju da "probudi“ telo, pokrene metaboličke procese koji se usporavaju tokom spavanja i uklanja toksine iz tela. Čaša tople vode na prazan stomak podstiče varenje, detoksikuje i okrepljuje.

Da biste svoje jutarnje piće učinili još zdravijim, u vodu možete dodati sirće ili limun. Pulpa limuna (a stručnjaci preporučuju pripremu limunske vode sa pulpom) sadrži veliku količinu fitonutrijenata i vlakana. Limun je bogat pektinom, koji je neophodan za održavanje pravilne ravnoteže crevne mikroflore i rast "dobrih“ crevnih bakterija. Voda sa limunom pomaže u detoksikaciji tela, posebno kada se pije na prazan stomak, i ima moćna antimikrobna i antivirusna svojstva.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading