KOKICE MOGU IZAZVATI HRONIČNU PLUĆNU BOLEST ALI I OVE INFEKCIJE: Ako ih obožavate, sada ćete dva puta razmisliti pre nego što ih kupite!

Autor: M.O.

Lifestyle

10.10.2023

13:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ako ste baš ljubitelji kokica, pravite ih jedino na ovaj način.

KOKICE MOGU IZAZVATI HRONIČNU PLUĆNU BOLEST ALI I OVE INFEKCIJE: Ako ih obožavate, sada ćete dva puta razmisliti pre nego što ih kupite!

Foto: shutterstock

Iako mnogi obožavaju da grickaju kokice dok gledaju svoju omiljenu seriju ili film, postoji loša strana njih. 

Stomatolog doktor Derek Čung iz Toronta otkrio je pet namirnica koje su loše po zdravlje naših zuba. 

Tvrdi da zna kokica mogu izazvati ozbiljne infekcije!

Rizik od infekcija zuba zbog zaglavljene kokice čest je problem. Zatim, kukuruz u klipu. Ako zagrizete kukuruz, dobijete komadić kukuruzne ljuske koji vam se zaglavi u desnima.

Republika

Foto: pixabay.com

Kokice mogu ozbiljno da naštete zubima

 

Takođe, veliki problem stvaraju i lepljive bombone poput karamele. One su prepune šećera, te njihova struktura utiče na stvaranje karijesa. 

Takođe i previše citrusnog voća je štetno.

- Preterano jedenje limuna ili citrusa je zaista loše za vaše zube jer može da istroši vašu gleđ. Dakle, ljubitelji limunovog soka, razmisli ponovo - rekao je doktor.

Zanimljiva priča o kokicama nam stiže iz Amerike. 

Amerikanac Vejn Votson dobio je na sudu 7,2 miliona dolara na ime odštete zbog hronične plućne bolesti koju je zadobio jedući kokice pripremljene u mikrotalasnoj pećnici.

Naime, lažni maslac kojim je natopljen kukuruz u kesicama sadrži hemikaliju dijacetil, poznati poboljšivač ukusa, koji se ispušta prilikom pečenja u mikrotalasnoj rerni i izaziva bolesti bronhija i pluća. 

Pedesetdevetogodišnji Votson tužio je proizvođača kokica i lanac supermarketa koji ih je prodavao za nemar jer na kesicama nije bilo istaknuto upozorenje na opasnost od dijacetila.

Ako volite kokice, najzdavije su ako ih pečete samo na vrućem vazduhu bez ikakvih dodataka. 

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading