ŠVARCENEGER JE SAM SNIZIO HOLESTEROL: "Toliko je nizak da je doktor pomislio kako sam druga osoba"! Lekari ostali u ŠOKU!

Autor: N.J.

Lifestyle

05.10.2023

17:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Švarcenegeru je ovaj režim ishrane pomogao da snizi "loš holesterol".

ŠVARCENEGER JE SAM SNIZIO HOLESTEROL: "Toliko je nizak da je doktor pomislio kako sam druga osoba"! Lekari ostali u ŠOKU!

Foto: Instagram/ schwarzenegger

Arnold Švarceneger

Glumac Arnold Švarceneger (75) poslednjih pet godina promenio je režim ishrane. Njegov jelovnik zasniva se 80 odsto na veganskoj ishrani, ali ponekad "napravi mesta" za odrezak ili šniclu. Ističe da se tako oseća  "zdravijim i mnogo  mlađim".

Čak je rekao da je smanjio lipoprotein niske gustine, poznat i kao LDL, koji je direktno u vezi sa visokorizičnim bolestima srca.

- Moj loš holesterol toliko je nizak da je doktor pomislio da sam druga osoba - napisao je glumac koji inače obožava treniranje i teretanu. Iako trenira smatra da meso nije ključno za bodibilding kao što većina misli. Nedeljno trenira šest puta.

On redovno podstiče praćenje biljne ishrane. Veganski ili biljni način života u vezi je sa mnoštvom zdravstvenih dobrobiti , uključujući smanjen rizik od srčanih bolesti, raka i dijabetesa, kao i pomoć u održavanju zdrave težine, piše "Njujork post".

Foto: www.profimedia.rs

Švarceneger trenira

Doručak koji snižava holesterol

Ovsena kaša prepuna je vitamina i dijetalnih vlakana. U ovsenoj kaši nalazi se: mangan, bakar, vitamin B1, magnezijum, fosfor, cink, gvožđe, vitamin B5. Istraživanja pokazuju da dnevna činija ovsenih pahuljica može smanjiti nivo ukupnog holesterola i lošeg holesterola koji začepljuje arterije. Jedno istraživanje pokazalo je da su ljudi primetili značajna promene u nivou holesterola nakon šest nedelja korišćenja u svakodnevnoj ishrani, objasnili su stručnjaci za Kleveland kliniku.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading