IZGUBILI SU SINA PRE 3 GODINE: Sad opet čuju otkucaje njegovog srca (VIDEO)

Autor:

Lifestyle

21.09.2023

13:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gubitak deteta je najveći bol koji majka i otac mogu da osete, a porodica 30-godišnjeg Kita Blejka odvažila se na veliki korak koji je donekle ublažio ogromni osećaj praznine posle smrti sina.

IZGUBILI SU SINA PRE 3 GODINE: Sad opet čuju otkucaje njegovog srca (VIDEO)

Foto: Printscreen/www.youtube.com/NNUHFT

Porodica Blejk iz Noriča u Norfolku upoznala je čoveka kojem je presađeno srce njihovog sina. Tim Hed (64) iz Vajmondema posetio je Kitove roditelje kako bi stetoskopom ponovo mogli da slušaju kako kuca srce njihovog deteta.

- To mi je dalo malo snage - rekla je Kitova majka Džejn i dodala: 

- Divno je pomisliti da je Kit pomogao Timu i da je njegov život sada toliko drugačiji nego ranije.

Kit Blejk preminuo je u proleće 2020. godine, a njegovi roditelji su odlučili da doniraju četiri njegova organa. Tim Hed, kojem je dijagnostikovana proširena kardiomiopatija – bolest koja slabi zidove srca, što znači da se ne može pravilno da kontrahuje, dobio je Kitovo srce, piše Newsbeast.

Pre transplantacije bio je bolestan pet godina i priznao je da je "želeo da umre", jer, kako je govorio, "nije imao život".

Tim je otkrio da je susret sa Kitovom porodicom bio veoma emotivan. 

- Teško je to prihvatiti. Gledam ih i znam da u mojim grudima kuca srce njihovog deteta. Ne prođe ni dan a da ne pomislim kroz šta sam sve prošao i kako se Kitova porodica snalazi - naglasio je Tim i dodao: 

- Sad uživam u životu, fantastično je. Radim puno radno vreme i vodim normalan život.

Kad je 30-godišnji Kit preminuo, nije bio u registru donora, ali je njegova porodica posle razgovora sa medicinskom sestrom pristala da se njegovi organi koriste za pomoć drugima.

Prema podacima Nacionalne službe za zdravlje Velike Britanije, u ovoj zemlji 1.643 osobe podvrgnute su transplantaciji u proteklih pola godine, dok je na listi čekanja mnogo veći broj pacijenata - čak 7.219.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading