OVA METODA ZA DVA MINUTA SPAŠAVA ŽIVOT VAŠEG DETETA: Stručnjaci objašnjavaju kako se radi - JEDNOSTAVNO JE!

Autor: N.J.

Lifestyle

14.09.2023

20:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Obavezno sačuvajte objavu jer u opasnim situacijama bitno je da na vreme reagujete!

OVA METODA ZA DVA MINUTA SPAŠAVA ŽIVOT VAŠEG DETETA: Stručnjaci objašnjavaju kako se radi - JEDNOSTAVNO JE!

Foto: Shutterstock

Malu decu je teško iskontrolisati i koliko god da se trudite čim okrete glavu može se desiti problem. Bitno je da reagujete na vreme, a jedna stranica koja savetuje roditelje "Tiny Hearts" objašnjava šta raditi kada zaglave neki predmet u nos.

Ono što je najbitnije je da ne gurate prst u nos detetu kako iste predmet ili nešto drugo vadili. Postoji trik koji traje kratko i zove se "veliki poljubac".

Dokazi iz izveštaja iz serija slučajeva sugerišu da tehnika majčinog poljupca može biti korisna za uklanjanje stranih tela iz nosne šupljine dece, objašnjavaju stručnjaci koji vode ovu stranicu.

Foto: shutterstock

Deca jedu

Šta treba uraditi?

U videu pokazano je kako majka ljubi dete u usta dok mu je jedna nosna šupljina zapušena pritiskom njenog prsta. Stavite dete da sedi uspravno, a onda mu jako udahnite vazduh u otvorena usta. Tako je detetu ispalo suvo grožđe koje je zaglavilo u nosnu šupljinu. Ova tehnika koristi se za predmete koje dete može ugurati u nos kao što je hrana ili neki mali predmeti.

Ovo uradite nekoliko puta, ako predmet ne izađe onda hitno potražite medicinsku pomoć.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading