ŽELI DA DOBIJE BEBU SA MRTVIM SUPRUGOM: Proces izgleda OVAKO, a podrška stiže sa svih strana!

Autor:

Lifestyle

23.08.2023

10:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odlučila je da rodi bebu nakon što joj je suprug preminuo.

ŽELI DA DOBIJE BEBU SA MRTVIM SUPRUGOM: Proces izgleda OVAKO, a podrška stiže sa svih strana!

Foto: Instagram/hearttransplantjourney_

Isobela Barnes nije želela da prerana smrt njenog supruga spreči želju da imaju porodicu. Slomili su se kada mu je 2019. postavljena dijagnoza bolesti srčanog mišića. Vremenom, zdravlje mu se pogoršavalo i stavljen je na spisak za transplantaciju srca u martu 2022. godine. On je bio priključen na aparat koji mu je pomogao da pumpa krv kroz srce. Nakon užasnog krvarenja preminuo je 17. marta 2023. godine.

Ali pre nego što je preminuo, odlučili su da sačuvaju njegovu spermu kako bi mogli da imaju porodicu.

- Znali smo da će se suočiti i desiti smrt, ali smo želeli porodicu. Mnogi ljudi nisu te sreće - rekla je Isobel za SWNS.

Nakon njegove smrti, odlučila je da oda počast svom suprugu željnom avanture te je dva meseca putovala po Australiji i Baliju. Provela je njihovu prvu godišnjicu braka na plaži na Baliju gledajući u zvezde.

Foto: Instagram/hearttransplantjourney_

Isobel sa suprugom u bolnici

- Bilo je tužno. Odsela sam u hotelu za našu  godišnjicu i gledala u zvezde. To je bilo posebno.

Ali, od kako se vratila kući sve joj je teže.

- Moram ponovno da stvorim vlastiti život. Sve me podseća na njega.

Sada kada se vratila, Isobel želi da započne proces vantelesne oplodnje u narednih 12 meseci. Naglasila je da jedva čeka bebu, a njena porodica je uzbuđena.

Svesna je da je “začeće deteta nakon smrti” “toliko tabu”, ali je zahvalna što ima priliku za tako “dragoceni dar”. Već je počela da kupuje stvari iako dete nije rođeno.

- Potresno je videti parove koji objavljuju  trudnoću ili kako izlaze iz bolnice sa svojim bebama. Pitam se je li sebično doneti dete na svet bez oca, ali beba će imati tatu. Jednostavno više nije ovde, ali će znati za njega. Naravno, jedino što želim učiniti do kraja života je da moj muž bude ponosan - rekla je.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading