KADA SE IZNERVIRA GOCA JE STALNO IMALA OVAJ SIMPTOM: Ispostavilo se da ŠTITNA ŽLEZDA ne funkcioniše dobro, evo kako danas živi NAKON OPERACIJE

Autor: N.J.

Lifestyle

09.09.2023

21:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Da Goca nije otišla na taj pregled sve je moglo kobno da se završi.

KADA SE IZNERVIRA GOCA JE STALNO IMALA OVAJ SIMPTOM: Ispostavilo se da ŠTITNA ŽLEZDA ne funkcioniše dobro, evo kako danas živi NAKON OPERACIJE

Foto: YouTube/RTS Ordinacija - Zvanični kanal

Goca Stojićević otvoreno je govorila o svemu što joj se dogodilo kako bi upozorila druge na zdravstvene probleme. Majka i njene sestre imale su probleme sa štitnom žlezdom, a nakon stresa koji je doživela 1998. i 1999. godine, shvatila je da bi trebalo prekontrolisati. U trenutku odlaska na pregled nije imala nijedan simptom koji bi odvojila. Da nije operisala štitnu žlezdu to je moglo da se pretvori u ozbiljan oblik tumora.

- Medicinski sam potkovana i shvatila sam da genetska predispozicija mnogo znači, odnosno da od nje mnogo toga zavisi. Nikakva specifičnost nije se dogodila. Zapravo, kada se iznerviram, kada sam umorna ili preopterećena osećam neku vrstu davljenja/gušenja - objašnjava ona.

Goca je prvo odradila hormone koji su bili uredni, a potom i scintigrafiju, punkaciju i na kraju je urađen ultrazvuk. Nakon što je operisala štitnu zlezdu Goca nije osećala kao da se nečega "rešila".

Foto: YouTube/RTS Ordinacija - Zvanični kanal

Goca govori o svom zdravstvenom problemu

- Nikakve fizičke smetnje, pa ni psihičke, obično se pominje nervoza, znojenje da, međutim ja sam se znojila otkad znam za sebe, u mladosti i kasnije, ali i dan danas. Na svaku reakciju, pre svega psihičku, na nerviranje ili trenutni šok, stres ja se preznojim - objasnila je.

Doktor Miloš Žarković endokrinolog objasnio je specifičnost simptoma gušenja kod osoba koje boluju od štitne žlezde.

- To je više psihološki nego što je stvarno. Ispod štitaste žlezde nema ništa. Tu je štitasta žlezda i neka dva veoma tanka mišića i koža. Kada žlezda raste ide napred, ali ne pritiska ništa. Ako bolujete od hipertireoze mnogo ćete smršati, ali bićete jako nervozni, promenljivog raspoloženja, razdržljivi, imaćete lupanje srca, preznojavanje - objasnio je doktor u emisiji RTS Ordinacija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading