"U 24. GODINI SAM SAZNALA DA IMAM RAK GRLIĆA MATERICE": Postojao je samo JEDAN simptom koji su doktori smatrali "NORMALNIM", a onda je usledio HAOS!

Autor: M.O.

Lifestyle

08.08.2023

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Heder Kiting (24) iz Irske saznala je da ima rak grlića materice i odlučila je da podeli svoju priču kao upozorenje

"U 24. GODINI SAM SAZNALA DA IMAM RAK GRLIĆA MATERICE": Postojao je samo JEDAN simptom koji su doktori smatrali "NORMALNIM", a onda je usledio HAOS!

Foto: Shutterstock

Heder Kiting, dvadesetčetvorogodišnja žena iz Irske, odlučila je podeliti svoju iskustvo kao upozorenje nakon što je saznala da boluje od raka grlića materice.

Mlada Heder je suočena s izazovom raka grlića materice, iako je tek zakoračila u svoju dvadeset četvrtu godinu života. Njeno iskustvo nam govori koliko je važno osluškivati svoje telo i ne zanemarivati ni najmanje simptome.

Njena priča je odjeknula kada je podelila svoju borbu s dijagnozom. Iako je imala samo jedan simptom - krvarenje između ciklusa i nakon intimnosti.

Foto: facebook/prrintscreen

Saznala je da ima rak grlića materice sa samo 24 godine.

 

Ginekolog je umirivao tvrdnjama da nema razloga za zabrinutost, jer je mlada. Ipak, Heder je odlučila zatražiti ginekološki pregled. Nažalost, ograničen pristup besplatnim brisevima i drugim nalazima zbog njene dobi, učinio je da nije temeljno pregledana sve dok nije postala anemična zbog obilnog krvarenja.

Konačni rezultati su bili zastrašujući - rak grlića materice.

- Nikada, čak ni u najgorim noćnim morama, ne bih pretpostavio da imam rak. Pozvali su me u sobu u kojoj su bile maramice na stolu. Tada sam i sama znala da te vesti nisu dobre - ispričala je Heder o trenutku kada je saznala strašnu vest o svom zdravstvenom stanju.

Srećom, Heder je preživela svoju bitku i odlučila je da podeli svoju priču kako bi podstakla sve žene da pažljivo slušaju svoje telo i redovno se podvrgavaju ginekološkim pregledima. Njeno iskustvo jasno ističe važnost ranog otkrivanja i reagovanja na znakove tela te podstiče na promišljenu brigu o sopstvenom zdravlju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading