OVAJ NAPITAK VAM MOŽE POMOĆI U BORBI SA HOLESTEROLOM: Potrebna su TRI sastojka koja će spustiti povišen nivo ali i SPRŽITI masti!

Autor: M.O.

Lifestyle

03.09.2023

17:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potrebno je piti dve čaše dnevno.

OVAJ NAPITAK VAM MOŽE POMOĆI U BORBI SA HOLESTEROLOM: Potrebna su TRI sastojka koja će spustiti povišen nivo ali i SPRŽITI masti!

Foto: pexels.com

Važno je napomenuti da ne postoji jednostavan napitak koji će "oboriti" holesterol sam po sebi. Međutim, ishrana bogata zdravim namirnicama, redovna fizička aktivnost i smanjenje unosa zasićenih i trans masti mogu doprineti smanjenju holesterola.

Ipak, postoji napitak koji će vam biti od pomoći u borbi sa visokim holesterolom. 

Potrebni sastojci:

  • 1 kg limuna
  • 5 vezica peršuna
  • 3 l vode
  • 1 kesica sode bikarbone

Foto: YouTube/ Dijeta meseceve mene

Napitak za povišen holesterol.

 

Priprema:

Limun operite u hladnoj vodi, a zatim ga potopite u mlaku vodu u kojoj je prethodno pomešana kesica sode bikarbone. Sastojke ostavite u vodi oko sat vremena. Peršun iseckajte sa stabljikom na manje komade, a zatim isto uradite i sa limunom (sa korom).

Stavite peršun i limun u činiju i na njih sipajte tri litre vode i kuvajte na nižoj temperaturi oko dva do tri sata kako bi sastojci bili dobro prokuvani. Nakon toga ocedite, a šta ostane, sipajte oko 1,5 litara sirupa u čistu čašu ili flašu.

Ako želite smanjiti holesterol i sagoreti masti, najbolji pristup je kombinacija zdrave ishrane i redovne fizičke aktivnosti. Ishrana bogata voćem, povrćem, integralnim žitaricama, ribom, orasima i semenkama može doprineti snižavanju holesterola. Takođe, važno je smanjiti unos zasićenih i trans masti, koje su često prisutne u prerađenoj hrani i brzoj hrani.

Redovna fizička aktivnost, kao što su šetnje, trčanje, plivanje ili vežbe snage, takođe može pomoći u smanjenju holesterola i sagorevanju masti.

Pre nego što koristite bilo kakav napitak ili suplement, uvek se posavetujte sa lekarom ili nutricionistom. Oni će vam pružiti personalizovane savete koji odgovaraju vašem zdravstvenom stanju i ciljevima. Zdrave navike i pravilna ishrana su ključ za dugoročno zdravlje i dobrobit, te ovaj napitak može da vam bude samo dodatna ispomoć. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
Biba

05.09.2023 02:44

Ova je običan foliranti,dobro je poznajem