LEKARI SU SAVETOVALI DA SINA ISKLJUČE SA APARATA: Roditeljima govorili da mu čine USLUGU, a onda je usledilo ČUDO!

Autor: M.O.

Lifestyle

12.07.2023

14:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon napada mladić je pao i udario glavu, zbog čega su ga lekari otpisali.

LEKARI SU SAVETOVALI DA SINA ISKLJUČE SA APARATA: Roditeljima govorili da mu čine USLUGU, a onda je usledilo ČUDO!

Foto: shutterstock

Pacijen u bolnici nakon tuče

Džejms Hauard-Džons (28) iz Čeltenhema je bio u provodu sa društvom kada ga je Ben Dejvis udario pesnicom u potiljak u aprilu prošle godine.

On je zatim pao i udario glavom o beton, što ga je umalo ubilo i ostavilo mu trajne posledice.

Nakon što je hitno prebačen u bolnicu, Džejms je nekoliko puta hitno operisan, ali su lekari ipak rekli porodici da je doživeo moždanu smrt i da bi bilo „najljubaznije“ da ga puste da umre.

Međutim, neposredno pre nego što je trebalo da isključe aparat za održavanje života i izvade mu organe za donaciju, Džejms je počeo da dolazi svesti.

Republika

Foto: Shutterstock

Džejms je pao i udario glavom o beton, što ga je umalo ubilo

 

Džejmsov otac Mark je na suđenju siledžiji Dejvisu govorio o razornim posledicama koje su povreda glave imale na njegovog sina i ostatak porodice.

Kao rezultat onoga što se dogodilo Džejmsu, moram da budem njegov glas, kako bi sud uopšte mogao da razume uticaj svega ovoga na njega, našu porodicu i bliske prijatelje. U prvih nekoliko nedelja lekari su nam rekli da je moždano mrtav i da je najljubaznija stvar koju smo mogli da uradimo je da ga pustimo da umre – ispričao je on.

Mark je zatim otkrio kako su on i njegova supruga već dali dozvolu za doniranje organa.

Postavljali su mi pitanja koja nijednom roditelju nikada ne bi smela da se postavljaju, kao što je doniranje njegovih organa. Složili smo se da to treba da se uradi i dogovorili se da se izvrši transplantacija – prisetio se otac stravičnog iskustva.

Neverovatno, uprkos onome što su nam stručnjaci rekli, Džejms je ponovo došao svesti. U početku je bio u stanju samo da uspostavi kontakt očima i nije mogao da se kreće ili govori – kazao je Mark.

On je sudu objasnio da ipak ne gaje iluzije i da im je jasno da je oštećenje mozga trajno, te da će Džejmsu biti potrebna nega do kraja života.

Sve u svemu, budućnost mog sina izgleda prilično mračno – tužno je konstatovao otac na kraju izlaganja.

Dejvis se izjasnio krivim, priznavši da je Džejmsu naneo teške telesne povrede bez namere. Osuđen je na dve godine i četiri meseca zatvora.

Sudija Martin Pikton je priznao da ta kazna ne može „na pravi način da odrazi strašnu štetu“ koju je naneo.

Odslužićeš kaznu i bićeš oslobođen. Ali gospodin Hauard Džons nikada neće biti oslobođen od onoga što si mu uradio, kao ni oni koji ga vole – kazao je sudija na izricanju presude.

BONUS VIDEO: 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading