MISLILI SU DA JE DEVOJČICA (3) PREHLAĐENA A ONA JE UMIRALA: Simptomi su bili kao kod VIRUSA dok je RAK već bio u četvrtom stadijumu!

Autor: M.O.

Lifestyle

27.06.2023

16:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Niko nije ni pomišljao da će biti tako teška dijagnoza!

MISLILI SU DA JE DEVOJČICA (3) PREHLAĐENA A ONA JE UMIRALA: Simptomi su bili kao kod VIRUSA dok je RAK već bio u četvrtom stadijumu!

Foto: unsplesh.com

bolesna devojčica

Natali i Skot su roditelji devojčice Ave Bilton (3). Ona je bila sasvim zdrava sve dok je nije uhvatio "običan" virus. 

Kada je majka odvela na preventivnu kontrolu misleći da je virus, a doživela je apsolutni šok!

Devojčici je dijagnostikovan je redak oblik raka, neuroblastom visokog rizika koji je već u četvrtoj fazi. 

Ava je imala modrice oko očiju i počela je odjednom da šepa. Sve je ukazivalo na to da je devojčica možda negde pala pa se udarila, sve dok joj nije pozlilo. 

Bila je bleda i malaksala, a onda je prestala da hoda!

Ava je sredinom januara upućena u bolnicu. Doktori su u početku mislili da je to bila prolazna eritroblastopenija - anemija koja se sporo razvija i na koju ukazuje nedostatak gvožđa u krvi, piše "Daily mail".

Republika

Foto: unsplesh.com

Neuroblastom je redak rak koji pogađa decu.

Testovi krvi i uzorak koštane srži otkrili su da ima neuroblastom u četvrtoj fazi koji se proširio po njenom telu. CT skeniranje je pokazalo da se bolest proširila na njena leđa, ramena, karlicu, kuk i potkolenicu.

Neuroblastom je redak rak koji pogađa decu i obično počinje u abdomenu. Svake godine u Velikoj Britaniji se dijagnostikuje oko 100 dece, koja su obično mlađa od pet godina.

Uzrok neuroblastoma je nejasan. Možda postoji veza između genetike i pojave bolesti. Glavni simptom je obično kvržica u stomaku, koja može izazvati otok, nelagodnost ili bol. Ako bolest zahvati kičmenu moždinu, to može dovesti do utrnulosti, slabosti i gubitka pokreta u donjem delu tela. Neuroblastom uglavnom pogađa bebe i malu decu. Razvija se iz specijalizovanih nervnih ćelija - neuroblasta - zaostalih od razvoja bebe u materici.

Lečenje zavisi od toga koliko je rak uznapredovao i od rizika da li može da se vrati nakon terapije. U proceduri lečenja obično se koriste hirurgija, hemoterapija i radioterapija.

Devojčicina mama Natali koja je inače medicinska sestra istakla je da se njihovoj porodici "srušio ceo svet" zbog ove bolesti. Objasnila je da je njena ćerka pre diagnoze bila zdrava i da se pre toga samo "čudno" prehladila.

Avina porodica sada prikuplja novac da je pošalje u Memorijalni centar za rak u Njujorku na novi tretman vakcinacije koji ima za cilj da spreči povratak neuroblastoma.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading