BAKA DOŽIVELA 102 GODINE PA SVIMA OVO REKLA: Nije do ZDRAVE ishrane, tri stvari su KLJUČNE!

Autor: M.O.

Lifestyle

26.06.2023

17:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedna baka ima jednostavan recept za dugovečnost i mnogo će vam se dopasti

BAKA DOŽIVELA 102 GODINE PA SVIMA OVO REKLA: Nije do ZDRAVE ishrane, tri stvari su KLJUČNE!

Foto: youtube.com/printscreen

Doživeti stotu nije mali podvig ljudi koji su dostigli tu starost bili su samo 0,008 odsto svetskog stanovništva 2021, prema podacima UN.

Baka Gledis (102) a svoje tajne dugovečnosti je objavila u knjizi "Dobro proživljen život". Ono što niko nije očekivao jeste tu jednostavnost pravila:

Stalno se krećite

Kako tvrdi ova baka koja i dalje radi kao doktorka i ne planira da se penzioniše: "Ako prestanete da se krećete, umrećete!"  To ne znači da treba da provodite svakodnevno sate i sate u teratani ili praktikujete naporne treninge. Umerena fizička aktivnost, poput šetnje i odlaska u prirodu je sasvim dovoljno.

Republika

Foto: youtube.com/printscreen

Baka (103) otkrila je tajnu svoje dugovečnosti.

 

Negujte duhovnost

Prema rečima bake Mekgarej, možete da radite sve što je dobro za vaše zdravlje, ali je sve uzaludno ako nemate veru u nešto veće od sebe. Osim fizičkog kretanja, potrebno je i da se duhovno krećemo i razvijamo.

"Život se mora potpuno živeti. Ako izgubite svrhu, više nemate gde. Počnite da tražite ono što vas tera da pevate, da se smejete ili da se pomerite s jedne take", napominje Gledis.

Volite sebe i druge

Ljubav kao nit koja nas održava živim jeste jedna od najvažnijih komponenti. Ljubav prvenstveno prema sebi, a zatim i prema ljudima u okruženju vraća nam se istom merom.

"Ljubav zaista može da bude najtačniji odgovor za duži, zdraviji život. Kada stvarno naučite da volite sebe, tada ćete naučiti da volite i druge", zaključuje ona, piše "mindbodygreen".

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading