OVAJ SIMPTOM BOLESTI SE JAVLJA KADA ODETE U WC: Nije samo PROLIV uzbuna, dobro obratite pažnju jer može da vam spase ŽIVOT!

Autor: M.O.

Lifestyle

18.06.2023

15:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedan neobičan simptom može na vreme da vam spreči komplikacije Kronove bolesti.

OVAJ SIMPTOM BOLESTI SE JAVLJA KADA ODETE U WC: Nije samo PROLIV uzbuna, dobro obratite pažnju jer može da vam spase ŽIVOT!

Foto: Shutterstock

Tvrde da se centar za sve naše osećaje nalazi u stomaku. Raspoloženje deluje na rad organa koji se nalaze u maloj karlici.

Što znači da kada ste pod stresom, možete osetiti nadimanje stomaka, nadutost , nelagodu, neprijatnost i uznemirenost.

Nadutost, je bezazlena ako nastaje posle uzimanja hrane koja pomaže vrenje. Nažalost, nadutost, nadimanje je često posledica loše probave. Ako je oštećena crevna flora, ne mogu se više metabolički proizvodi pravilno iskoristiti i dolazi do vrenja, truljenja i stvaranje gasova u crevima ponekad praćeno i jakim grčevima u stomaku.

Republika

Foto: pixabay.com

Nacrtan prikaz creva.

 

Kronova bolest je hronična zapaljenska bolest creva koja uzrokuje oticanje tkiva (zapaljenje) u našem digestivnom traktu što može da dovede do bolova u stomaku, teške dijareje, umora, naglog gubitka težine i neuhranjenosti.

Prema klinici Mejo, zapaljenje izazvano Kronovom bolešću može da utiče na različite oblasti digestivnog trakta kod različitih ljudi, a najčešće na tanko crevo.

Ovakva upala se širi i na dublje slojeve creva, a sama bolest je bolna iscrpljujuća. 

Kada se sve ovo spoji, može da dovede do komplikacija koje mogu biti opasne po život. Ono što je najgore jeste da ne postoji lek za ovo stanje, već samo uz pomoć terapije mogu da se smanje postojeći simptomi. 

Kada postoji adekvatno lečenje, mnogi ljudi sa Kronovom bolešću mogu dobro da funkcionišu. 

Kako objašnjavaju lekari, jedan neobičan simptom može da bude znak ove bolesti, a to je masna stolica. 

Normalna stolica sadrži veoma malu količinu masti koje su vidljive golim okom. Ako dođe do nekog poremećaja, izgled stolice se menja i ona postaje mekša, masnija i najčešće pluta po površini.

Veoma je važno da obratite pažnju na sve ove simptome jer ako na vreme ih primetite, na vreme ćete i krenuti sa adekvatnom terapijom, a samim tim i sprečiti razvitak bolesti. 

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading