EVO ŠTA ĆE VAM SE DOGODITI AKO SVAKI DAN PIJETE KISELU VODU: Mnogo je gore nego što mislite, i posle ovoga razmislićete pre nego što je uzmete

Autor: N.J.

Lifestyle

11.05.2023

18:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kada je lepo i toplo vreme, mnogi biraju kiselu vodu da se osveže.

EVO ŠTA ĆE VAM SE DOGODITI AKO SVAKI DAN PIJETE KISELU VODU: Mnogo je gore nego što mislite, i posle ovoga razmislićete pre nego što je uzmete

Foto: pexels.com

Uglavnom, kada postoji potreba za neki sokom, oni koji žele da paze na ishranu i zdravlje generalno, biraju kiselu vodu jer je podjednako osvežavajuća. Međutim, neki ljudi smatraju da kisela voda nije tako zdrava. Zapravo, postoje određene prednosti i mane.

Negativne strane kisele vode

Zubi

Na PH vrednost utiče hrana i piće. Zapravo, najbolje piće je voda, jer nema kalorije i "spira" šećere i sve prethodno što ste uneli. U odnosu na sve druge sokove, gazirana pića generalno imaju šećer i kiseline koje smanjuju ph vrednost. Zubna gleđ podložna je oštećenju od kiselih napitaka. Ako često pijete kiselu vodu to može uticati na zubnu gleđ i pojavu karijesa.

Kosti

Tvrdi se da konzumiranje kisele vode sprečava apsorbciju kalijuma i na kraju dovodi do gubitka koštane mase. 

Foto: pexels.com

Čaša vode u ruci osobe

Potencijalne prednosti

Iako se ne preporučuje da pijete kiselu vodu, ili bar ne često, konzumiranje ovog napitka može pomoći. Poznato je da kisela voda ima snažno antimikrobno delovanje. 

Atopijski dermatitis je hronično upalno stanje kože koje uzrokuje crvene osipe i svrab. Iako su istraživanja ograničena, primena kisele vode može smanjiti crvenilo i svab kože. Jedna studija na 18 žena otkrila je da one koje su imale pomenuto stanje doživele su napredak nakon kupanja u kiseloj vodi.

Smatra se da kisela voda može pomoći u održavanju željene ph vrednosti kože, štiteći je od upalnih stanja i održavajući je hidriranom.

Kako vaša kosa i teme takođe imaju kiseliji ph nivo, smatra se da kisela voda ima koristi za zdravlje, uključujući sprečavanje gubitka kose i smanjenje peruti. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading