INFEKCIJA NIJE NAJGORE ŠTO MOŽE DA SE DESI: Evo zbog čega nikako ne smete da mokrite pod tušem!

Autor: N.J.

Lifestyle

03.05.2023

17:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mokrenje pod tušem može imati posledice za koje retko ko zna da postoje.

INFEKCIJA NIJE NAJGORE ŠTO MOŽE DA SE DESI: Evo zbog čega nikako ne smete da mokrite pod tušem!

Foto: Printskrin/youtube

Mokrenje dok se kupate nikako nije dobra opcija. Da bismo to bolje razumeli, pomaže nam doktorka Alisa Džefri Tomas koja i sama ističe da ova ideja nije dobra ni na jedan način.

Naime, kao posledica ove navike javiće se povezanost zvuka mokrenja sa puštenom vodom kada se kupate.

- Ako mokrite pod tušem, onda kada otvorite slavinu ili pustite vodu na tušu, a zatim sednete na WC šolju da mokrite, u svom mozgu stvarate asocijaciju između zvuka tekuće vode i potrebe za mokrenjem - objašnjava.

Zapravo, problem nastaje kada se se javlja potreba za uriniranjem dok se obavljaju neki standardni kućni poslovi koji uključuju korišćenje vode, poput pranja sudova. Sa druge strane, navodi da je taj "posao" za žene mnogo teži.

Foto: Unsplash

Žena izlazi iz tuš kabine

- Žene će imati veći problem zbog svoje građe, jer nije zamisao da one mogu ići u toalet stojeći. Dno karlice neće se dovoljno opustiti, što znači da neće dobro isprazniti bešiku - objašnjava ona.

Doktorka preporučuje ignorisanje potrebe za mokrenjem dok ste pod tušem kako biste izbegli moguću povezanost koja se javlja. Umesto toga sačekajte da završite sa tuširanjem.

Takođe, ako urinirate pod tušem povećavate šansu da dobijete gljivice na noktima ili neku infekciju, prenosi "Insajder".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading